Publicitat
Arxiu

L’Ajuntament espera propostes ciutadanes per millorar el Centre

Les terrasses del Passeig s’han redistribuït per deixar lliure la Plaça Major
Les terrasses del Passeig s’han redistribuït per deixar lliure la Plaça Major / LLUÍS FRANCO

– Yolanda Rico –

Vint anys després de la primera reforma integral del Centre, que va obrir també un llarg període de provisionalitat i obres al Passeig, l’Ajuntament prepara un nou Pla Director que sigui capaç de transformar i millorar aquesta part de la ciutat. Això sí, sense perdre de vista la idiosincràsia del centre històric i amb la intenció de recuperar elements amb el que s’identifiqui la població. Per fer-ho, l’equip de govern acaba d’inaugurar una exposició al Passeig que recull actuacions a curt i mig termini a la vegada que vol copsar l’opinió dels sabadellencs per elaborar un projecte que transcendeixi el propi Centre.

Entre finals d’aquest any i abans que acabi el 2018 hi haurà diferents actuacions que deixaran una important empremta en la ciutat, per valor de 4 milions d’euros. D’una banda, a finals d’any l’eix central es tancarà a la circulació del vehicle privat i s’ampliaran les zones de preferència de pas per als vianants. D’una altra, l’any 2018 l’equip de govern confia en actuar sobre el Passeig de la Plaça Major d’acord a la proposta que ha elaborat. Es tracta de dos projectes que recull l’exposició «El teu Centre. Un projecte de ciutat» que es pot visitar fins a finals de mes a la bastida instal·lada a l’accés de l’estació dels Ferrocarrils. La mostra es presenta amb l’objectiu de donar a conèixer les actuacions dibuixades per l’equip de govern, enmig de les crítiques de l’oposició sobre la manca d’un projecte de ciutat.

Però també vol que la ciutadania «pugui fer les seves aportacions i comentaris». A la mateixa exposició es poden emplenar unes butlletes i lliurar-les de dilluns a diumenge en horari de matí i tarda. Sota el lema ‘Vine i digues la teva!’, l’Ajuntament interpel·la als participants a dir què en pensen del centre. El consistori no proposa preguntes directes sinó que fa una petita introducció amb la què es pregunta per què a Sabadell tenim un centre endarrerit i explica que després d’un «procés exploratori, el govern municipal ha presentat un pla de millores amb canvis importants per avançar en mobilitat, guanyar espais oberts i aconseguir un espai públic millor: menys contaminat i més pensat per a les persones». En aquest sentit, es preveu recuperar espais verds ja que prop del 60 per cent de les places del Centre són dures, amb molta presència de paviment dur i sense elements de vegetació.

Publicitat
To Top