Publicitat
Arxiu

Alicia Bosch (Centre Metal.lúrgic): «El sector torna a bategar amb força»

Alicia Bosch és, des de fa uns dies, la nova presidenta del Centre Metal.lúrgic de Sabadell (CM), patronal del sector que defensa els interessos de 1.550 empreses i 30.000 treballadors.

Senyora Bosch, com va ser la seva vinculació amb el CM?

Porto molts anys vinculada al CM, dotze en els seus òrgans de govern, darrerament com a vicepresidenta. També estic lligada a la Federació Empresarial del Metall (FEM), promoguda pel CM i la Cecot de Terrassa. Abans, vaig participar en la posada en marxa i consolidació i vaig presidir el Club de Joves Empresaris del CM, el planter de la patronal. És una bona forma d’apropar les empreses a la casa i de facilitar el relleu generacional.

Com afronta aquesta nova etapa com a presidenta del CM?

Amb molta il.lusió. Accedir a la presidència significa assolir un major protagonisme i una més gran responsabilitat. Accedeixo a la presidència pel moment que s’obre al sector, ple d’oportunitats que hem de saber detectar i aprofitar, i el perfil de la casa, ja que el CM compta amb un gran equip tècnic en la gestió del dia a dia.

Com està ara el metall?

En termes generals, vivim un moment dolç. Hi ha excepcions, però portem dos anys d’una certa estabilitat i d’un creixement moderat. Les empreses exportadores són les millor posicionades en aquesta nova etapa. Ara, les associacions del sector hem d’analitzar i veure cap a on anem, d’acord amb les noves necessitats de les empreses. La societat ha canviat i tots nosaltres amb ella, obligats a fer les coses de manera diferent.

S’ha acabat l’ajust en el sector?, s’ha frenat el tancament d’empreses?

Sí. El preu de la crisi en el nostre sector ha estat la pèrdua d’un 30% de les empreses i d’un 30% dels treballadors, però ara hi ha estabilitat. Cal tenir en compte que quan una empresa metal.lúrgica tanca, és molt difícil que torni a obrir per les seves necessitats d’espai, maquinària, personal especialitzat... Són inversions importants. Ara, el creixement del sector és orgànic: les empreses existents van millor, facturen més i contracten personal. També per l’externalització d’activitats, que pot derivar en l’obertura de petits tallers auxiliars.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top