Ciutat

La Setmana de la Mobilitat s’inaugura amb activitats per als escolars i la gent gran

Sabadell celebra enguany la Setmana de la Mobilitat Sotenible i Segura amb diferents propostes adreçades als escolars i la gent gran. Les activitats s’inauguren aquets dimarts amb els estudiants de l’Escola Espronceda i acabaran divendres.

Els jocs de mobilitat inauguren aquest dimarts una setmana que té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat sostenible segurs i saludable. En aquest sentit, es convida a fer desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com mostrar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem.
La primera de les cites d’aquesta setmana, que es celebra a tot Catalunya, és aquest dimarts a l’escola Espronceda. Un grup de monitors convidaran els alumnes a participar en diferents jocs de mobilitat. La mateixa iniciativa es repetirà el dimecres, dijous i divendres amb els alumnes de les escoles Sant Julià, Catalunya i Joan Montllor. Per a la població adulta, aquest dimarts es proposa una caminada saludable a les 9.30 del matí. El punt de sortida serà el CAP de Can Rull (carrer de Lluís Companys). El dijous s’ha organitzat una xerrada sobre mobilitat segura i gent gran al Complex del Parc Central, al carrer de Diego de Almagro.

Al marge d’aquestes activitats, l’Ajuntament també ha informat que aquesta setmana es talla el carrer de Llobet –entre el carrer de les Paus i el carrer de la Salut– de 15 a 16.30 h, per fer-hi activitats educatives en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.
L’equip de govern també ha dit que la cursa, la passejada en bicicleta i la implantació de l’eix cívic de més de 5 km de longitud, van ser el pròleg d’aquesta convocatòria a la que s’han adherit 267 ajuntaments.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha afirmat que «a Sabadell volem que la mobilitat no estigui pensada només per als vehicles privats, sinó que pretenem posar el focus en les persones». I ha afegit que «aquest any hem tallat dues vegades l’eix central de punta a punt perquè la ciutadania pugui recórrer la ciutat a peu i amb bicicleta en dies de festa i conegui espais que no té al costat de casa».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top