Publicitat
Ciutat

Prevenir és clau per reduir l’Alzheimer

Practicar un estil de vida saludable podria reduir fins a un 40 per cent els casos d’Alzheimer, o retardar l’inici de la malaltia. Així ho assenyalen els experts coincidint amb la celebració, aquest dijous, del Dia Mundial de la malaltia.

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa, progressiva i irreversible que es caracteritza pel deteriorament cognitiu i els transtorns de conducta. Tot i que un cop instaurada la malaltia no té cura, es pot reduir la seva incidència portant un estil de vida saludable. La prevenció, doncs, esdevé un element clau.
La Sociedad Española de Neurología (SEN) estima que a tot Espanya pateixen la malaltia unes 800 mil persones. Cada any es diagnostiquen uns 40 mil nous casos, i es calcula que entre el 30 i el 40 per cent estan encara sense diagnosticar. Es tracta de la primera causa de consulta neurològica entre els majors de 65 a nys. A Sabadell i comarca, l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) va atendre durant el 2016 un total de 955 persones. Enguany porten ateses 453, de les quals 55 estan afectades per algun tipus de demència i Alzheimer només a Sabadell, segons informen des de l’entitat.

Publicitat

Dotze alumnes de primer de Batxillerat de l’escola La Salut de Sabadell estan realitzant un treball de recerca que prova que escoltar música que ha format part de la vida de les persones amb Alzheimer els hi pot generar canvis evidents a nivell emocional i conductual. Inspirats en el documental Alive Inside del director Michael Rossatto-Bennet, els alumnes van decidir fer recerca i a partir d’aquest treball, es va fundar Music & Memory, una organització sense ànim de lucre que proporciona, a més de cent residències de la tercera edat d’Estats Units, tecnologies digitals que faciliten que la música formi part de les vides dels seus residents, cosa que millora àmpliament la seva qualitat de vida.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top