Publicitat
Ciutat

Rotary Club: 25 anys al servei de la comunitat

Rotary Club de Sabadell va néixer el 1992 amb l’objectiu de servir a la comunitat local i col·laborar amb la resta d’organitzacions rotàries per mitigar problemes del món actual com poden ser l’analfabetisme, la pobresa, la fam, la manca d’aigua potable o el deteriorament del medi ambient.
La seva filosofia, basada en principis ètics, determina que els clubs han de col·laborar els uns amb els altres, al mateix temps que tots ells s’aglutinen i guien a través del Rotary International. La formació d’aquesta gran família es remunta a Chicago el 1905, quan Paul P. Harris va fundar el primer club. Rotary International segueix sent el model de referència o organisme mare, el que marca i fixa les pautes o directrius que han de seguir tots els ens per mitjà dels seus elements i directius estatutàries.
Àmbit local i global.

Publicitat

L’actuació de cada un d’ells és tan local, en funció de la seva situació geogràfica i el país en el que es trobin, com global. Aquesta darrera és possible gràcies a que Rotary International canalitza, a nivell mundial, les seves mitjanes i grans iniciatives. Amb tot, a partir del 1950, el nombre de societats adherides es va seguir estenent per tot el món, fins arribar al període actual, moment en el qual la família rotària compta amb un total de 1.400.000 socis repartits en 34.000 clubs de 200 països.
«Estem a tot arreu, a excepció de Corea del Nord, Somàlia i Afganistan”, puntualitza Francesc Cusidó, l’actual president de l’entitat. I és que només les grans ciutats acostumen a tenir un Rotary. A Sabadell, una de les localitats catalanes més poblades de Catalunya i d’Espanya, aquest es va fundar fa un quart de segle.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top