Publicitat
Ciutat

Els naixements augmenten a la ciutat mentre a Catalunya disminueixen

En contra del que ha passat al conjunt de Catalunya, Sabadell va registrar el 2016 un increment de la natalitat. En concret, van registrar-se un 2,1 per cent més de nascuts que al 2015, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Publicitat

L’any passat van néixer a Sabadell 2.144 nens i nenes. Una xifra que se situa un 2,1 per cent per sobre de la registrada el 2015. És a dir, hi va haver 46 naixements més. Tot i així, el nombre de nascuts continua situant-se per sota dels registrats abans de la crisi.
En canvi, al conjunt de Catalunya hi ha hagut un descens generalitzat d’un 2,6 per cent, com apunten les dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquest organisme explica la disminució per la reducció del nombre de dones en edat fèrtil (de 15 a 49 anys) que s’ha reduït en més de 8.000 i s’ha concentrat en les edats de més fecunditat (de 30 a 34 anys).

A Catalunya, l’edat mitjana a la maternitat continua endarrerint-se i se situa en 32 anys, mentre que l’edat mitjana al naixement del primer fill és de 30,8 anys. Les dones de 30 a 34 anys són les que han tingut més fills i, per segon any consecutiu, les dones de 35 a 39 anys han tingut més fills que les de 25 a 29 anys.
Del total de nascuts a Sabadell, 1.679 (78,3 per cent) són fills de mare de nacionalitat espanyola i 465 (21,6 per cent) tenen una mare estrangera. En comparació amb l’any 2015, el nombre de nascuts de mare de nacionalitat espanyola s’ha reduït un punt percentual que s’ha traslladat al nombre de fills amb mare estrangera.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top