Publicitat
Ciutat

Referèndum: milers de persones criden contra la repressió policial

Unes 4.500 persones, segons la Policia Municipal, es van concentrar dilluns al migdia davant l’Ajuntament per expressar el seu rebuig a la violència exercida per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant la celebració del referèndum de l’1-O. Al llarg d’aproximadament un quart d’hora els sabadellencs que van assistir a la convocatòria van cridar contra la repressió policial i a favor de la independència de Catalunya. Els participants van iniciar la protesta amb aplaudiments que es van prolongar durant més de dos minuts. Acte seguit van cridar «Hem votat», «Fora forces d’ocupació», «Els carrers seran sempre nostres» i a favor de la convocatòria de vaga general d’aquest 3 d’octubre. Entre les consignes també es va sentir: «víctimes del feixisme, us estimem».

Publicitat

La concentració va acabar amb «Visca Catalunya.Visca la República Catalana» i el Cant dels Segadors. Els membres de l’equip de govern també van ser-hi presents amb regidors del PDeCAT i del PSC. La presència d’aquests últims va suscitar els crits d’alguns dels presents exigint que marxessin tot i que la intervenció d’altres concentrats van evitar que l’acte acabés sent una concentració contra els partits no independentistes. L’Ajuntament, a través del seu compte de twitter va cridar a l’assistència a l’acte contra «la vulneració dels drets i les llibertats». Després de l’acte, moltes de les persones concentrades es van quedar a la plaça i alguns van demanar a l’alcalde, Maties Serracant, que retirés la bandera espanyola de l’Ajuntament. Fins i tot un home, visiblement alterat, va accedir a l’interior de l’edifici amb la intenció de despenjar la bandera, tot i que finalment va deposar la seva actitud. L’home duia a la ma una Bandera Negra amb la què es reivindica «Vèncer i votar».

Membres de l’equip de govern van explicar que, de moment, la bandera espanyola continuarà onejant a l’edifici consistorial ja que de retirar-la ara es podrien veure obligats a posar-la de nou. En aquest sentit, van aclarir que «la retirarem quan ja no s’hagi de tornar a posar».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top