Arxiu

Francesc Baró: «El cap d’Estat ha donat carta blanca a tota la repressió»

El coordinador de Sabadell per la Independència-ANC tem que, després del discurs del rei Felip VI, la repressió contra Catalunya vagi en augment. Francesc Baró fa una crida a la calma davant els fets que puguin esdevenir en els propers dies.

«El cap d’Estat no ha transmès cap tranquil·litat. Ha donat carta blanca a tota la repressió». En aquests termes es va referir el coordinador de Sabadell per la Independència-ANC, Francesc Baró, al discurs del rei Felip VI. Per Baró el que pugui esdevenir a partir d’ara és imprevisible ja que tot dependrà «de les accions policials que es duguin a terme per part del govern espanyol».

Respecte a les mobilitzacions ciutadanes afirma que tot s’organitza en qüestió d’hores en funció de l’evolució dels esdeveniments i demana que es mantingui la motivació de la gent per continuar sortint al carrer «a favor de la democràcia». En aquest sentit, valora de forma «molt positiva» la participació dels sabadellencs a l’aturada i la concentració i manifestació del 3-O que qualifica d’«espectacular».

Més reaccions
Els diputats Pol Gibert (PSC) i Joan García (cs) parlen de fractura social. Gibert fa una crida al diàleg i García vol que es convoquin eleccions.

Ayuso dissenteix
El portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament, Josep Ayuso, va respondre a través de twitter al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, després que aquest expressés el seu suport i la seva solidaritat amb la Policia Nacional i la Guardia Civil. Sánchez va escriure a twitter que «és inadmissible l’assetjament que estan patint els que vetllen per la nostra seguretat». Una hora després, Ayuso responia a través de la mateixa xarxa social: «El que és inadmissible és que veïns i veïnes de Sabadell hagin patit violència per part de les forces de seguretat de manera injustificada».

To Top