Arxiu

CCOO qualifica de «positiu» el principi d’acord assolit sobre l’ERO de Lacrem-La Menorquina

CCOO d’Indústria de Catalunya valora de forma positiva el principi d’acord sobre l’ERO de Lacrem-La Menorquina (Grup Farga), assolit la matinada de divendres a dissabte, perquè «ha permès reduir l’afectació de l’expedient, incorpora criteris de voluntarietat i millora les condicions plantejades inicialment per l’empresa». L’acord ha estat ratificat pels treballadors i treballadores de les plantes de Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, per una àmplia majoria. «Gràcies a les negociacions i a la pressió de la mobilització, s’ha reduït l’afectació de l’expedient de 153 persones a un màxim de 125 treballadors i treballadores. L’acord preveu 49 amortitzacions de llocs de treball i la conversió de 76 contractes de treball indefinits a temps complert en contractes fixos discontinus, mitjançant criteris de voluntarietat». Pel que fa a les amortitzacions de llocs de treball, «les persones que s’hi acullin rebran una indemnització de 29 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats, que se’ls abonarà prorratejat en 18 mensualitats. En el cas dels treballadors de més de 55 anys, es farà un conveni especial amb la Seguretat Social. L’acord també preveu un pla de recol.locació per ajudar les persones afectades a tornar a incorporar-se al mercat laboral». Quant a les conversions a contractes fixos discontinus, «es farà un acord individual de novació contractual amb les persones que s’hi acullin, a les quals se’ls respectarà l’antiguitat prèvia i se’ls mantindrà el salari brut fix anual adaptat a la temporalitat en la seva condició de fix discontinu». Amb el principi d’acord, sindicats i plantilla desconvoquen definitivament les jornades de vaga previstes.

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top