Publicitat
Ciutat

Sabadell lidera un projecte per a la reinserció de les persones sense llar

Sabadell lidera un projecte per aconseguir la reinserció de les persones que viuen al carrer o en situació d’infrahabitatge. L’anomenat housing first (l’habitatge primer) s’explicarà aquest dimarts al Centre Cívic de Sant Oleguer.

Publicitat

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, en aquests moments a Sabadell hi ha 110 persones sense llar o en situació d’infrahabitatge. Del total, 15 viuen al carrer i la resta malviuen en infrahabitatges en situacions diverses com habitacions de relloguer, ocupacions en espais inadequats, acollits per entitats o en recursos residencials temporals que facilita l’Ajuntament.
La ciutat participa en una prova pilot de la Generalitat per avançar cap al model de housing first, una alternativa a través de la qual els ciutadans sense llar passen directament del carrer o infrahabitatge a un habitatge digne i permanent.

Paral·lelament, reben el suport que necessiten, orientant-lo cap a la recuperació o reinserció de la persona. Al housing first l’accés a un habitatge digne es considera fonamental i un primer pas per després treballar altres aspectes conductuals, psicològics i de la integració social. L’objectiu és aconseguir l’autonomia personal i econòmica que permeti la vida independent i sense suports professionals.
Sessió a Sant Oleguer
Els detalls sobre aquesta metodologia es donaran a conèixer aquest dimarts a partir de les 5 de la tarda al Centre Cívic de Sant Oleguer a la ‘Jornada de reflexió sobre el sensellarisme i housing first’.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top