Publicitat
Ciutat

Concentració de SCC a favor que reposin les banderes a l’edifici de l’Ajuntament

Al crit de «¡Que pongan la bandera!» unes tres mil persones, segons fons de la Policia Municipal, es van concentrar divendres a la tarda a la plaça Sant Roc convocats per Societat Civil Catalana (SCC). L’acte, que va comptar amb el suport dels grups municipals del PSC, Cs i PP, es va organitzar sota el lema «Per un Ajuntament de tots».
El vicepresident de SCC, José Domingo, va explicar que l’objectiu de l’acte era «reivindicar la normalitat» i que «es compleixi la normalitat». Domingo va reivindicar la reposició de les banderes espanyola i europea a l'edifici de l'Ajuntament, que es van retirar coincidint amb la declaració d’independència del 27 d’octubre.

La protesta es va desenvolupar enmig d’un desplegament policial (Mossos i Policia Municipal) que no havia estat habitual en les concentracions que fins ara havien tingut lloc a la plaça a favor de la República i en contra de l’empresonament dels exconsellers. Les portes de l’Ajuntament es van tancar i, a la tarda, tampoc penjava del balcó consistorial la pancarta amb què l’equip de govern reivindicava la llibertat dels «presos polítics». El vicepresident de SCC no va descartar anar als tribunals «si l’Ajuntament no es consciencia amb la protesta d’avui» i reposa les banderes. L’acte va comptar amb l’assistència de diferents regidors dels grups que donaven suport a la protesta així com diputats, cas de Carlos Carrizosa (Cs) i Esperanza García (PP).

Tot i que la concentració havia de començar a les 7 de la tarda, mitja hora abans la gent concentrada ja exigien a l’alcalde la reposició de les banderes i li recriminaven que hagués viatjat a Brussel·les per donar suport a Carles Puigdemont i a la resta del govern cessat. Es van sentir crits de ‘Puigdemont a prisión’, ‘este alcalde no nos representa’ o ‘el Ayuntamiento es de todos’. En un altre moment es va entonar el ‘no somos fachas, somos catalanes y españoles’. També es va despenjar la bandera republicana que penjava d’una finestra. L’acte va acabar amb crits de ‘Viva España’ al so de la música de Manolo Escobar.

Publicitat

Va tenir un important seguiment mediàtic, amb diverses televisions connectant en directe desde la Plaça Sant Roc. Una periodista alemanya va ser confosa per una de TV3 i va rebre tot tipus d’improperis. Després es van veure implicats periodistes d’altres mitjans catalans. La ràpida intervenció de la Policia Municipal va evitar mals majors. Posteriorment, un nombrós grup es va desplaçar a la Rambla fent onejar banderes espanyoles. La Policia Municipal va optar per tallar el trànsit.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top