Publicitat
Ciutat

En marxa un Pla per reduir l’absentisme escolar

A Sabadell hi ha un 9 per cent d’alumnes d’infantil, primària i ESO que no assisteixen regularment a classe. Una realitat que es vol combatre a través d’un nou projecte impulsat per l’Ajuntament i la Generalitat que aquest curs comença com a experiència pilot a cinc centres del nord de la ciutat i de la Serra, a Torre-romeu.

Reduir a la meitat l’actual xifra d’absentisme escolar és l’objectiu del nou pla presentat aquesta setmana. En aquests moments s’estima que 9 de cada 100 estudiants que cursen l’etapa obligatòria a la ciutat no van a classe regularment.
Així ho diu el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga, que afegeix: «l’absentisme és un tema que ens preocupa. Els alumnes que no van a classe regularment tenen molt difícil assolir l’èxit educatiu. Des del govern de la ciutat entenem que hem de dedicar esforços per revertir aquesta situació».

Publicitat

El nou projecte s’adreça de moment -com a experiència pilot- a 40 alumnes del col·lectiu gitano d’escoles i instituts de la zona nord i de la Serra, a Torre-romeu, amb la finalitat d’augmentar el seu nivell d’assistència a classe i el seu rendiment escolar.
És una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, amb la implicació directa dels centres escolars i de les entitats Associació Gitana de Sabadell, Fundación Secretariado Gitano i l’Església Evangèlica de Filadèlfia.

Un dels eixos del projecte és el treball amb les famílies dels alumnes. A la pràctica, es portaran a terme activitats amb els infants i joves i els seus familiars, partint d’un diagnòstic inicial i de la seva realitat personal i social.
A partir d’aquesta diagnosi, s’elaboraran plans de treball amb objectius concrets que siguin avaluables i amb espais de coordinació. Els plans de treball concretaran les activitats que es realitzaran amb les famílies, els alumnes i en l’àmbit escolar, així com els recursos necessaris per dur-les a terme.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top