Ciutat

En marxa un Pla per reduir l’absentisme escolar

A Sabadell hi ha un 9 per cent d’alumnes d’infantil, primària i ESO que no assisteixen regularment a classe. Una realitat que es vol combatre a través d’un nou projecte impulsat per l’Ajuntament i la Generalitat que aquest curs comença com a experiència pilot a cinc centres del nord de la ciutat i de la Serra, a Torre-romeu.

Reduir a la meitat l’actual xifra d’absentisme escolar és l’objectiu del nou pla presentat aquesta setmana. En aquests moments s’estima que 9 de cada 100 estudiants que cursen l’etapa obligatòria a la ciutat no van a classe regularment.
Així ho diu el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga, que afegeix: «l’absentisme és un tema que ens preocupa. Els alumnes que no van a classe regularment tenen molt difícil assolir l’èxit educatiu. Des del govern de la ciutat entenem que hem de dedicar esforços per revertir aquesta situació».

El nou projecte s’adreça de moment -com a experiència pilot- a 40 alumnes del col·lectiu gitano d’escoles i instituts de la zona nord i de la Serra, a Torre-romeu, amb la finalitat d’augmentar el seu nivell d’assistència a classe i el seu rendiment escolar.
És una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, amb la implicació directa dels centres escolars i de les entitats Associació Gitana de Sabadell, Fundación Secretariado Gitano i l’Església Evangèlica de Filadèlfia.

Un dels eixos del projecte és el treball amb les famílies dels alumnes. A la pràctica, es portaran a terme activitats amb els infants i joves i els seus familiars, partint d’un diagnòstic inicial i de la seva realitat personal i social.
A partir d’aquesta diagnosi, s’elaboraran plans de treball amb objectius concrets que siguin avaluables i amb espais de coordinació. Els plans de treball concretaran les activitats que es realitzaran amb les famílies, els alumnes i en l’àmbit escolar, així com els recursos necessaris per dur-les a terme.

To Top