Ciutat

Normalitat i alta participació en les eleccions del 21D

Electors davant una mesa de l’Escola Industrial. A sota votants entrant al col·legi Enric Casassas. Al costat , els membres de la mesa acosten l’urna a una persona gran per facilitarli la votació / LLUÍS FRANCO

Sense incidències. La jornada electoral del 21D al Parlament de Catalunya s’està desenvolupant en un clima d’absoluta normalitat a la ciutat. S’ha notat, això sí, la tendència a una alta participació i fins i tot en alguns col·legis electorals s’han produït cues per deixar el vot, sobretot a primera hora del matí.

Tots els candidats sabadellencs a les llistes dels diferents partits han exercit ja el seu dret a vot, com és el cas de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, qui va recordar que «hi ha gent que no pot votar», en al·lusió als presos polítics. En l’àmbit local, l’alcalde Maties Serracant també passar pel seu col·legi electoral.

El nombre d’electors a la ciutat és a prop de 153 mil en una cita atípica per les circumstàncies com a conseqüència de l’aplicació per part del govern espanyol de l’article 155 de la Constitució després que el Parlament proclamés la República Catalana el passat 27 d’octubre, amb candidats a la presó i altres a Bèlgica. Creix, doncs, l’expectació davant uns resultats que poden marcar el futur de Catalunya.

To Top