Publicitat
Ciutat

Els programes d’ocupació laboral reben prop de 4 milions d’euros

Les accions per fomentar la formació i l’ocupació laboral a la ciutat han rebut una injecció de prop de 4 milions d’euros per a aquest 2018. Sota la gestió de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, els nous programes beneficiaran més de 700 sabadellencs a l’atur.

La novetat d’aquest any és l’estrena del programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que vol millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina amb actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional.
Es preveu atendre 350 persones durant el 2018, el que suposa unes 2.800 hores d’orientació laboral. Per participar cal estar registrat a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat principalment a Sabadell.

Publicitat

Les persones interessades s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch (Carretera de Barcelona, 208 bis), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. El SOC subvenciona el programa amb 153.080 euros.
L’objectiu d’UBICAT és que cada participant faci una mitjana de 8 hores d’accions d’orientació amb sessions individuals i grupals. En funció de les seves necessitats, els participants podran sobrepassar el límit de 35 hores d’orientació, sempre que correspongui a col·lectius prioritaris. Com a mínim cada persona passarà per 5 accions diferents.

El nou programa s’adreça a persones en atur d’especial vulnerabilitat; les inactives que han deixat de buscar perquè tenen poca confiança en trobar feina; i aquelles persones treballadores que d’acord amb les condicions precàries del mercat de treball no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals. Es prioritzaran les que tinguin un baix nivell formatiu i de qualificació o poca experiència laboral i les majors de 45 anys.
3,7 milions d’euros
D’altra banda, la darrera Junta de Govern local de l’any 2017 va aprovar l’acceptació de dues subvencions del SOC per un import superior a 3,7 milions d’euros, per poder formar i contractar 364 persones.
La primera subvenció és de 1.678.452,03 euros, i va destinada a la realització del programa Treball i Formació per beneficiar 124 persones aturades amb contracte d’entre 6 i 12 mesos. Aquest programa està adreçat a persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi, persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i també s’estrena una altra línia específica per a dones.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top