Publicitat
Arxiu

Una màgica Cavalcada de Reis amb més efectes de llum i so

La Cavalcalda de Reis va tancar ahir al vespre les activitats de Nadal a la ciutat. Un final màgic protagonitzat per Ses Majestats els Reis d’Orient que va recórrer la ciutat de nord a sud desplegant un espectacle de llum i so que va agradar per igual a petits i grans. Enguany ha destacat la gran participació de figurants a la comitiva, amb més de mil miler de persones.

La d’aquest any ha estat una Cavalcada especialment lluïda a la ciutat. Les noves carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar -protagonistes del seguici i tirades per un ren, elefants i un camell respectivament- van destacar per la seva lluminositat.
També va agradar la nova carrossa de l’Ambaixador Reial, decorada amb un enorme estel que va guiar Ses Majestats durant tot el recorregut. Un any més van ser molts els que van confondre el pas de l’Ambaixador amb el Rei Melcior, ambdos amb cabells i barba blanques.

Publicitat

L’encapçalament del seguici es va reforçar amb nous figurants i elements. Un dels més destacats va ser el vapor reial elaborat expressament per a l’ocasió que, a més de rememorar el nostre passat tèxtil, va servir per fondre les claus recollides i fer la clau màgica de la ciutat que va permetre als reis entrar a totes les llars durant la màgica nit.

I es que enguany la Cavalcada ha consolidat el fil conductor que ja va començar l’any passat i que gira entorn al conte ‘Nit de Reis a Sabadell’, de David Vila i Ros. Per recordar el passat tèxtil, enguany han tornat a la Cavalcada els telers, de producció pròpia i millorats amb nous elements de llum.
Els nous efectes de llum i de so van ser notables. Per megafonia es podien escoltar missatges adreçats a la canalla que els convidaven a anar a dormir d’hora perquè els reis tenen molta feina. També van destacar els nous personatges, els minairons, uns éssers fantàstics de les llegendes dels pobles dels Pirineus que treballen sense parar en tot allò que se’ls mana. En aquest cas, van ajudar els reis a recollir xumets i cartes.
La de 2018 ha estat una Cavalcada molt participativa, amb la presència de més de mig miler de figurants que van animar tot el recorregut. Molts d’ells prodeceixen d’escoles de dansa de la ciutat, i van lluir amb nou vestuari.
Durant tot el recorregut es van llençar unes 5 tones de caramels, aptes per a celíacs. Els dolços i els paquets de regals amb els noms dels nens i nenes van tornar a ser alguns dels grans atractius de la comitiva.

Al final del seguici, van haver bicicletes, vespes i 600. El públic, de forma espotània, va aplaudir els membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i els agents del cos de Bombers de la Generalitat.
Entre el públic infantil se’n van veure molts fanalets, que els nens i nenes van poder muntar prèviament a les escoles, o bé als tallers organitzats a les biblioteques i al programa d’activitats ‘Teixint el Nadal’. Enguany l’Ajuntament ha repartit els fanalets juntament amb 17 mil exemplars del conte de Vila

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top