Ciutat

Pena de presó per la responsable de La Gestora de Torre-romeu

L’administradora de finques de l’empresa La Gestora i l’altre responsable del negoci han estat condemants a penes de presó i multa per estafar els veïns de Torre-romeu l’any 2011, quan es van apropiar de 300.000 euros dels fons de 28 comunitats.

Un jutjat de Sabadell ha condemnat dos membres de l’empresa La Gestora, que s’encarregava de l’administració de les comunitats de la major part dels edificis dels carrers de Sau i de Can Roqueta, al barri de Torre-romeu. L’administradora de l’oficina ha estat condemnada a la pena de dos anys de presó i multa per un delicte continuat d’apropiació indeguda, tot i que ha tingut com a atenuants la confessió del delicte i la tardança del jutjat en la tramitació del cas.
També s’ha condemnat l’altre responsable de la gestora, a la pena de sis mesos de presó per un delicte d’apropiació indeguda. Els condemants es van apropiar al febrer del 2011 d’uns 300.000 euros aproximadament, que corresponien als fons ordinaris i extraordinaris de 28 comunitats de propietaris. Algunes estaven en procés d’instal·lar ascensors a les escales, en el marc del Pla de Barris.
L’Ajuntament de Sabadell es va personar com a acusació popular en la presumpta estafa de l’administradora de finques. El consistori va informar divendres que ha fet costat als veïns i veïnes orientant les comunitats estafades dels passos que havien de fer davant la situació. A més, es va recomanar als afectats que fessin ús de les pòlisses d’assegurança contractades.
Aquest divendres totes les parts eren presents al judici i el jutge ha emès una sentència verbal que permetrà recuperar part de les quantitats i que seran abonades per les companyies asseguradores. Les companyies AXA I ARCH INSURANCE estan obligades a indemnitzar les comunitats afectades a pagar 140.704,71 euros. I.M. haurà de pagar 8.750 euros, i R.P. 1.850 euros.

To Top