Ciutat

Tornen les concentracions amb la constitució del Parlament

Aquest dimecres, a les 11 del matí, està previst que es celebri la sessió constitutiva del Parlament de la dotzena legislatura. I a tan sols un dia de la seva celebració, Sabadell per la Independència-ANC ha convocat noves mobilitzacions ciutadanes a fi d’exigir que es respectin els resultats sorgits a les urnes el passat 21D.

Coincidint amb la constitució del Parlament de Catalunya, tornen les mobilitzacions ciutadanes. Sabadell per la Independència-ANC ha convocat una concentració aquest dimarts, a les 8 del vespre, davant l’Ajuntament sota el lema «Som gent de pau: Llibertat». La convocatòria es fa un dia abans que l’Assemblea hagi convocat també una altra concentració a Barcelona, davant del Parlament a les 10 del matí. En aquets cas, el lema de la convocatòria és «Recuperem el Parlament!» i es fa amb l’objectiu d’exigir que «es respectin els resultats del 21D», «donar suport als diputats electes» i contra les «tàctiques filibusteres» de l’oposició. La constitució del Parlament serà a les 11 del matí. Es podrà seguir en una pantalla gegant el debat per escollir president i mesa del Parlament. L’ANC demana «a tots els demòcrates que posin en marxa els mecanismes necessaris perquè les majories sorgides de les urnes del 21D siguin respectades davant la previsible omissió de les nostres exigències per l’Estat espanyol».

La sessió constitutiva serà la primera en què ocuparan els seus escons els diputats elegits a les eleccions del 21 de desembre: 36 de Ciutadans, 34 de Junts per Catalunya, 32 d’Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí, 17 del Partit dels Socialistes de Catalunya, 8 de Catalunya en Comú – Podem, 4 de la Candidatura d’Unitat Popular i 4 del Partit Popular. El lloc que ocuparan els diputats als escons en aquest ple és provisional, ja que l’assignació definitiva l’hauran de decidir la Mesa i la Junta de Portaveus un cop constituït el Parlament.
La sessió constitutiva s’iniciarà amb la lectura del decret de convocatòria a càrrec del secretari general, quea continuació convidarà els membres de la Mesa d’Edat a ocupar els seus llocs. Aquesta mesa presidirà la sessió constitutiva fins que no s’hagi elegit la de la legislatura, i la integraran el diputat més gran d’entre els presents al ple, que la presidirà, i els dos més joves, també d’entre els presents, en qualitat de secretaris. La cambra tindrà cinc diputats sabadellencs i una de Castellar.
Un cop constituït el Parlament, s’obre un termini de deu dies hàbils en què el president de la cambra ha d’obrir consultes amb els partits amb representació parlamentària per proposar un candidat o candidata per ser investit president de la Generalitat i convocar el ple d’investidura, que ha de ser com a molt tard el 31 de gener.

To Top