Ciutat

Sabadell celebra el 8 de Març posant l’accent en les dones grans

Entitats i partits de Sabadell es sumen a la vaga feminista convocada dijous pels sindicats majoritaris

El Dia Internacional de les Dones es commemora enguany a Sabadell cridant l’atenció sobre la situació de les dones grans. A més, aquest any també s’ha convocat una vaga feminista el dijous i es proposen una vintena d’activitats.

L’Ajuntament en col·laboració amb la Taula de Gènere, Feminisme i LGTBI han organitzat un programa d’actes que inclouen una vintena de propostes fins al mes d’abril. Les dones grans i la seva situació centren bona part de les propostes. El motiu pel qual s’ha triat aquest grup és perquè són un col·lectiu doblement invisibilitzat, tant per raó de gènere com d’edat i això es pot traduir en una situació de vulnerabilitat que no sempre s’aborda des de la perspectiva de gènere, segons ha explicat l’Ajuntament. «El programa vol afavorir la sensibilització i reflexió col·lectiva entorn d’aquesta qüestió per afavorir un abordatge íntegre de les situacions de discriminació».


A més, entitats i partits de Sabadell es sumen a la vaga feminista convocada dijous pels sindicats majoritaris (CCOO i UGT). Com a convocatòries més immediates, aquest dimecres (17.30h), al centre cívic Rogelio Soto, tindrà lloc un cafè tertúlia on es parlarà de les dones que han deixat empremta en la societat. Més tard (19h), al Casal Pere Quart, hi haurà una xerrada sobre ‘Les persones grans, una discriminació del patriarcat’ a càrrec de l’associació Nous Homes Sabadell. Ja al vespre (20.30) al Librerío de la Plata s’ha preparat una lectura i dramatització de textos d’autores que transgredeixen els models més conservadors, vinculats a allò que s’entén com a femení. Les activitats continuaran dijous, Dia Internacional de les Dones, amb l’acte central del programa. S’iniciarà amb una manifestació-cercavila que sortirà a les 7 de la tarda de la plaça de Fidela Renom i recorrerà diversos carrers del Centre per acabar a la plaça Doctor Robert.

To Top