Publicitat
Ciutat

Un nou pla d’acció municipal prioritza l’atenció als infants i adolescents

El govern municipal posa en el centre de les polítiques públiques la protecció als infants i adolescents, i l’eina que farà servir és el Pla Local d’Infància i Adolescència que ha d’estar enllestit durant el primer semestre d’aquest any.

Aquest dilluns s’ha presentat la Diagnosi de la Infància, un treball previ a l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA) que té com a objectiu protegir i promocionar els infants i adolescents dotant-los d’atenció i recursos.

A Sabadell hi ha 34.133 nens i joves d’entre 0 i 14 anys, el que significa un 16,2 per cent de la població, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya. A tots ells s’adreçaran les polítiques que marcarà el PLIA, que és previst que estigui enllestit abans de l’estiu i que es desplegui durant els anys vinents.

El govern municipal no ha concretat les accions, però sí ha avançat que una d’elles és la creació del Consell de Participació Territorial dels Infants i Adolescents, un òrgan consultiu i de participació sectorial del que formaran part un centenar d’infants d’entre 10 i 12 anys.

Una altra de les accions previstes és la presentació de la candidatura de Sabadell com a Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF.

Publicitat
To Top