Ciutat

El calendari d’estiu enfronta la Policia amb l’Ajuntament

Ajuntament i sindicats han celebrat set reunions negociadores sense arribar a cap acord
Ajuntament i sindicats han celebrat set reunions negociadores sense arribar a cap acord / LLUÍS FRANCO

La secció sindical del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM -Cat) a la Policia Municipal de Sabadell té la intenció de portar l’Ajuntament al Tribunal Contenciós Administratiu pel decret d’alcaldia pel qual el consistori estableix els dies de feina i de vacances dels treballadors de la policia local. Un calendari que arriba després de set reunions negociadores entre govern i sindicats en què no s’ha arribat a cap acord.

El portaveu del sindicat a la Policia Municipal, Xavier Bartrolí, assegura que “el decret incompleix o pot incomplir alguns aspectes del conveni de condicions de treball que tenim signat”, aplicable entre el 2014 i 2016 però prorrogable fins ara. Tal com el sindicat ve reclamant darrerament, Bartrolí recorda que a la policia de Sabadell li fan falta 80 agents per arribar a tenir-ne 300, i afegeix que “amb la reestructuració que fan no solucionaran res, perquè el dèficit d’agents hi segueix sent”.

El portaveu local del SPPM – Cat critica el govern local perquè “diu que és d’esquerres i el que està fent és intentar restringir condicions i drets laborals dels treballadors”. Per tot plegat, Bartrolí acusa el govern quadripartit de ser ‘policiafòbic’ perquè creu que vol reduir els drets adquirits pels treballadors de la Policia Municipal.

Nou calendari de treball

Aquesta és la reacció dels sindicats després que l’Ajuntament aprovés divendres passat un nou decret que recull el calendari de treball fins al 2019, especialment en períodes d’estiu i jornades punta de feina. El regidor de seguretat i prevenció, Lluís Perarnau, justifica que “no hi ha cap plantilla de Policia a Catalunya que concentri tants dies de descans en un pla de vacances” i es defensa assegurant que han intentat renegociar la situació “en un equilibri entre el dret al descans i l’obligació de prestar el servei a la ciutadania”.

De fet, considera imprescindible disposar d’un calendari com aquest i recorda que s’ha fet “un esforç important per acostar posicions en la negociació”. El decret també preveu la creació d’una setmana formativa per als agents en hores de servei, matisant que no comportarà un increment d’hores de feina. Serà formació sobre mediació, autoprotecció o protecció de dades

Comentaris
To Top