Ciutat

SMATSA porta l’Ajuntament al jutjat

Esteban Gesa, aquest divendres en roda de premsa
Esteban Gesa, aquest divendres en roda de premsa / LLUIS FRANCO

A primers d’any, l’Ajuntament de Sabadell va presentar cinc expedients contra la concessionària SMATSA; d’aquests, en quatre casos l’empresa ha pogut presentar al·legacions per via administrativa i en un altre per via del Tribunal Contenciós Administratiu, on ha recorregut la intenció del consistori d’aplicar un seguiment GPS a les unitats de neteja. Ara, el cas és en mans del titular del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona no 15; a Sabadell no n’hi ha.

Qui ha donat l’avís a la premsa d’aquests nous passos del conflicte ha estat el regidor del Partit Popular Esteban Gesa, i després ho han confirmat les dues parts.

Gesa ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa i ha criticat «la falta de transparència del govern». Segons fonts d’SMATSA, la concessionària ha demanat al jutge que porta el cas que fins que no el resolgui apliqui mesures cautelars i que l’Ajuntament no pugui seguir endavant amb les seves intencions. El jutjat ja ha rebut les al·legacions d’SMATSA i ara l’executiu de Maties Serracant té temps fins dimecres que ve per respondre les al·legacions que ha fet la concessionària. Per solucionar el conflicte, el PP ja va proposar el mes de febrer obrir una taula de negociació entre l’Ajuntament, SMATSA i els sindicats, una proposta que reitera Esteban Gesa, qui assegura que sobre el recurs d’SMATSA «no és tolerable que ens n’haguem d’assabentar per l’empresa i que el govern a l’oposició no ens digui res».

Gesa ha posat novament sobre la taula el cost dels serveis jurídics que ha contractat l’Ajuntament perquè portin aquest cas; en concret, assegura que la factura del bufet Roca i Junyent pujarà a uns «80.000 100.000 euros».

«La Crida Stassi»

Gesa afegeix que hi ha tres treballadors a l’àrea de residus municipal «posats per la Crida» que «estan fent de comissaris polítics, dit pels mateixos funcionaris». Segons Gesa aquestes persones «el que volen és treure informació», pel que els acusa de ser «la Crida Stassi»

Comentaris
To Top