Diners

Els accionistes van aprovar la gestió i els resultats de 2017 amb 801 milions de beneficis

Imatge de l’auditori de la Diputació d’Alacant, escenari d’una històrica Junta General d’accionistes de Banc Sabadell
Imatge de l’auditori de la Diputació d’Alacant, escenari d’una històrica Junta General d’accionistes de Banc Sabadell / LLUÍS FRANCO

Havia generat la lògica expectació en tractar-se de la primera Junta fora de Catalunya. L’auditori de la Diputació d’Alacant es va omplir amb prop de 800 persones.

Sobre el tema del trasllat, el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va reiterar que «la decisió, presa per unanimitat, va ser encertada i basada en fets i dades objectives. Es va executar de manera impecable per part de l’equip directiu». També va insistir que «no tenim cap posicionament polític».

0,07 euros per acció

Amb el 61,35% del capital social representat, es va aprovar majoritàriament la gestió i els resultats de l’exercici social de l’entitat. També es va donar la conformitat a la proposta de distribució dels beneficis obtinguts en l’exercici de 2017, el qual es va tancar amb uns resultats nets de 801,4 milions d’euros.

La Junta va acordar destinar 281,3 milions a la retribució de l’accionista per un import de 0,05 euros per acció que seran abonats a partir del 27 d’abril. Cal recordar que ja va abonar la quantitat 0,02 euros per acció el passat mes de desembre. D’aquesta manera, la remuneració total s’eleva a 0,07 euros per títol, fet que suposa un pay out del 49%, 392,7 milions d’euros.

En l’ordre del dia, la Junta va aprovar la reelecció del conseller delegat Jaume Guardiola com a conseller executiu; David Martínez, com a conseller dominical, i José Manuel Martínez com a conseller independent. També es va ratificar el nomenament dels dos nous consellers independents, Pedro Fontana i George Donald Johnston.

«Any de transició»

El president Josep Oliu, en la seva intervenció, va qualificar el 2017 com «un important any de transició que ha situat l’entitat en una molt bona posició per encarar el pla de negoci triennal 2018-2020».

Va subratllar la sòlida posició de capital del banc i també el bon ritme de la reducció d’actius problemàtics a més de la caiguda de la ràtio de morositat fins al 5,1%. Per altra banda va donar molta importància als progressos en la transformació digital i comercial del Banc (avui amb 4,4 milions de clientes digitals).

Sobre les operacions corporatives més rellevants, va destacar la venda de Sabadell United Bank, que va generar una plusvàlua de 402 milions, o la transacció d’HI Partners per un import de 631 milions.

Integració tecnològica

El procés d’integració tecnològica de TSB, que està prevista que finalitzi aquest cap de setmana, va ser un motiu d’especial satisfacció pel president de BS. «Ha estat un projecte d’una gran complexitat tecnològica i de coordinació. La culminació mostra les capacitats del nostre banc en un moment en què aquestes són un element de diferenciació competitiva. És la fita més notable i meritòria de la història de les integracions de Banc Sabadell», va emfatitzar Oliu.

El conseller delegat, Jaume Guardiola, va focalitzar la seva intervenció en la gestió del negoci i les principals magnituds de l’últim exercici. Sobre els resultats del grup i el benefici obtingut va remarcar que han estat fruit «d’un sòlid creixement dels ingressos del negoci bancari i d’una estricta gestió dels costos».

Finalment va explicar els cinc eixos fonamentals del pla director 2018-2010: millorar la rendibilitat, augmentar el focus en la marca i l’experiència de client, impulsar la transformació comercial i digital, potenciar el talent professional i desenvolupar les franquícies internacionals del grup

Comentaris
To Top