Publicitat
Diners

El creixement econòmic es desplaça a les comunitats del nord, segons BBVA

Edifici del BBVA
Edifici del BBVA / BBVA

La millora del sector exterior és la principal clau per a la revisió a l’alça del creixement a Espanya en 2018, publica el BBVA. Segons l’Observatori Regional de BBVA Research, les regions més afavorides per aquesta situació són Múrcia (+0,8%.), Astúries, Aragó i Madrid (+0,7%) i la Comunitat Valenciana (+0,6%.). El Servei d’Estudis de BBVA estima que el conjunt del país creixerà en el present any un 2,9%, amb una revisió a l’alça de quatre dècimes. De cara al proper any, les previsions apunten al fet que el lideratge del creixement anirà en major mesura cap al nord peninsular, gràcies a l’acceleració de les exportacions i el menor impuls del turisme i la demanda interna.

Madrid, Murcia, Aragó i Balears lideraran el creixement d’Espanya en 2018, que experimentaran un augment superior al 3%. BBVA Research apunta al fet que la millora de l’entorn exterior, que potencia les exportacions de béns, és una de les principals claus de la revisió a l’alça del creixement del nostre país, tal com avançava recentment a l’informe ‘Situació Espanya’. Les revisions en la comptabilitat regional, que introdueixen una acceleració en les comunitats del Cantàbric (Astúries, Cantàbria, Aragó i País Basc), l’impacte de la incertesa a Catalunya, una política monetària que continua sent laxa i una política fiscal que serà una mica més expansiva, contribueixen també a justificar l’augment de les expectatives de creixement de les diferents comunitats. D’altra banda, la gran creació d’ocupació en els últims dos anys pot traduir-se en augments salarials en algunes comunitats, segons publica BBVA Research.

Publicitat
Comentaris
To Top