Ciutat

El PSC demana recursos contra la violència masclista

Bona part dels usuaris del bus són dones
Bona part dels usuaris del bus són dones / LLUÍS FRANCO

Els socialistes també critiquen que el govern municipal no hagi respost a la proposta socialista per tal que les dones puguin demanar parades intermèdies als autobusos de la TUS durant la nit.

Per aconseguir aquests objectius, els socialistes han demanat el suport de tots els grups municipals en el Ajuntament per instar el Govern de l’Estat a complir els acords pels quals es comprometia a destinar més recursos contra la violència de gènere.

El govern espanyol ha incomplert, fins ara, el compromís que establia destinar en els propers cinc anys 20 milions d’euros anuals, destinats als ajuntaments i 100 milions d’euros a les comunitats autònomes. Amb aquests diners s’havien de desenvolupar les mesures previstes en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, diu que «Desgraciadament, en els pressupostos generals de 2018 només es contemplen 80 milions i no compten amb els 20 milions per als municipis. I afegeix que «Per tant, neguen qualsevol ajut per millorar la prevenció i atenció d’aquesta xacra i incompleixen el compromís pressupostari del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere».

Els socialistes que han presentat una moció a la Junta de Portaveus, insten al Govern de l’Estat a redreçar la seva postura i enfortir i capacitar els governs locals en l’exercici de les polítiques públiques d’igualtat i violència de gènere. El PSC de Sabadell, consideren que la lluita contra la violència -que s’exerceix cap a les dones- ha de ser una prioritat per a tota la societat i també una obligació per als partits polítics i en primera instància als governs i administracions en el marc de les seves corresponents competències.

La secretaria d’Igualtat del PSC de Sabadell, Rosa Bellón parla del Pacte d’Estat i afegeix que «En matèria de Violència de Gènere, aprovat pel Congrés dels Diputats, és que s’ha de vincular directament els partits polítics, poders de l’Estat, administracions autonòmiques i locals, per contribuir a l’eradicació d’aquest tipus de violència».

El primer secretari del PSC, Pol Gibert, considera que «l’incompliment del compromís» per part del Govern de l’Estat provoca que no es pugui avançar en l’eradicació de la violència masclista i en l’atenció específica a les dones.

Gibert ha recordat que tots els grups parlamentaris van votar a favor de la Proposició no de Llei presentada pel Grup Socialista a l’octubre de 2017 per la dotació pressupostària de 200 milions d’euros en cinc anys entre ajuntaments i comunitat autònoma.

Parades de bus nocturn

El primer secretari socialista ha aprofitat per criticar la falta de resposta del govern sabadellenc a la proposta que el PSC va fer per permetre a les dones que puguin sol·licitar baixar dels autobusos de la TUS entre dues parades durant la nit, per tal de reduir el trajecte fins a casa i incrementar la seguretat. Gibert recorda que el govern «ens va dir que ja tenia previst fer-ho, però la realitat és que després de dos mesos no han pres cap decisió al respecte»

Comentaris
To Top