Ciutat

Can Llong vol un pàrquing públic a la plataforma de la ronda de l’Oest

La plataforma de la ronda de l’Oest és un espai sense utilitat
La plataforma de la ronda de l’Oest és un espai sense utilitat / M.A.L.

L’Associació de Veïns de Can Llong-Castellarnau ha presentat una instància a l’Ajuntament de Sabadell perquè s’habiliti com a aparcament públic la plataforma situada en la part superior de la ronda de l’Oest, la via de circumval·lació que connecta l’autopista C-58 amb l’avinguda de Matadepera.

La reivindicació veïnal es basa en una necessitat sorgida a partir dels canvis de mobilitat que va establir el consistori sabadellenc al febrer. Les actuacions municipals van consistir a ajustar la programació semafòrica de la plaça de Còrdova. A més, es va suprimir l’estacionament a la vorera sud. A més, a la zona nord es reconvertirà l’aparcament en bateria en aparcament en cordó. La intenció era organitzar l’avinguda d’Estrasburg segons el disseny inicial, que es va modificar al cap de poc d’obrir-lo, atès que en aquell moment no hi havia la connexió amb la ronda de l’Oest.

Mesos després s’ha comprovat que aquestes modificacions han resolt les retencions a la sortida de la ronda de l’Oest, però han agreujat la manca de places d’estacionament. Per aquest motiu, l’Associació de Veïns de Can Llong-Castellarnau considera que la millor solució per resoldre aquesta problemàtica és habilitar una plataforma situada sobre el túnel de la ronda de l’Oest. Es tracta d’un ampli espai amb el terra de formigó que té unes mides semblants a les d’un camp de futbol. De fet, el president de l’entitat veïnal de Can Llong, Federico Garcia, ha confirmat que “volem que s’acondicioni aquesta plataforma en forma d’aparcament”. Garcia ha afegit que es tracta d’un espai infrautilitzat. Si més no, ja es poden veure alguns vehicles estacionats en aquesta plataforma.

“Una autopista”

El president de l’entitat veïnal ha lamentat que tot i que s’han reduït les retencions, l’avinguda d’Estrasburg continua semblant “una autopista”. Els dos carrils de circulació per cada sentit han fet d’aquesta via una extensió de la ronda, per la qual és fàcil veure un elevat nombre de vehicles i camions.

Dues furgonetes a sobre de la vorera

Dues furgonetes a sobre de la vorera / M.A.L.

La fluïdesa però s’ha solucionat en part, perquè la plaça de Còrdova continua sent “un coll d’ampolla” segons Garcia. A més, la possibilitat que hi ha d’un carril per girar a l’esquerra a l’altura del carrer Copenhaguen complica molt el trànsit.

Botiguers afectats

La reivindicació veïnal compta amb el suport dels comerços de l’avinguda d’Estrasburg. Els botiguers d’aquest carrer consideren una bona mesura el condicionament de la plataforma de la ronda de l’Oest com a aparcament. De fet, ahir hi havia dues furgonetes de repartiment ocupant la vorera davant de l’impossibilitat d’aturar-se a l’avinguda. El propietari d’un taller mecànic ha assenyalat que “no costaria gens pintar al terra de la plataforma les línies de les places”. En aquest sentit aquest comerciant afirma que hi podrien estacionar “200 o 300 cotxes, perquè l’espai és molt ampli”. Els seus clients ara tenen molts problemes per estacionar. En alguna ocasió ha preguntat als agents dels Mossos d’Esquadra la possibilitat d’estacionar en l’espai de la plataforma, la resposta ha estat taxativa: “Si ho feu, us multarem”.

Una perruquera del barri ha indicat que des del moment què es van suprimir les places d’aparcament ha tingut problemes amb les seves clientes que són de fora del barri. “Sovint triguen més de mitja hora a aparcar”, ha lamentat.

Una botiga de motocicletes també ha resultat molta afectada. Fins ara disposaven de places per a les seves motos, que s’han suprimit. Actualment estan aparcades a sobre de la vorera.”Ens ha influït molt en el negoci”, reconeix el botiguer, que diu que s’ha passat una hora per estacionar la furgoneta del comerç.

Comentaris
To Top