Ciutat

Mig miler de manifestants a la concentració anticapitalista del dia del treballador

Ambient durant la manifestació convocada a la ciutat
Ambient durant la manifestació convocada a la ciutat / CEDIDA

Mig miler de vallesans s’han concentrat davant els Jutjats de Sabadell per reivindicar unes condicions de treball dignes, l’erradicació de la precarietat laboral i la lluita per les pensions, en una manifestació de caire anticapitalista. Tot i que les condicions meteorològiques no eren favorables i que els principals sindicats (UGT i CCOO) s’havien adherit a la manifestació convocada a Barcelona, a la ciutat s’ha realitzat una marxa que ha partit aproximadament a les dotze del migdia.

Afluència considerable

«En comparació a manifestacions convocades anys enrere per l’1 de maig, hi ha hagut força afluència de gent», comenta en Francesc Capellas, membre del Sindicat Comissions de Base (CoBas). La manifestació ha tingut un caràcter «totalment pacífic i s’han repetit els mateixos lemes que es repeteixen any rere any», afegeix. De fet, el jove destaca que «és un acte simbòlic començar la marxa davant dels jutjats, a causa de la gran polèmica viscuda durant els últims mesos». Entre els manifestants es reconeixia a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i els regidors de la Crida Lluís Perarnau i Míriam Ferrándiz, i representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, «entitat que ha pres un gran protagonisme», apunta el jove. Han participat els sindicats CGT, CNT, la SEPC i la COS, així com la plataforma

Endavant, Arran, la CUP i Alerta Solidària, sota la plataforma Vallès Anticapitalista. Els organitzadors han recordat a través del seu manifest llegit a les portes del jutjat que arran la concentració de l’1 de maig de l’any 2017, s’han investigat dues persones com a suposades responsables dels danys produïts a la seu del BBVA, al carrer de Gràcia, on es van produir destrosses com el trencament dels vidres de l’oficina. El manifest denunciava que aquest era un símbol més de la repressió contra la que s’està lluitant i «una mostra de l’autoritarisme al qual el nostre Estat ens està sotmetent».

Una de les pintades a la seu d’Iniciativa

Una de les pintades a la seu d’Iniciativa / TWITTER

Així, algun dels manifestants ha fet pintades a la seu d’Iniciativa per Catalunya a Sabadell, amb el missatge ‘ICV culpables; Som 27 i +’. També s’han enganxat adhesius a un caixer de Banc Sabadell amb el missatge ‘Aquest banc enganya, estafa, i fa fora a la gent de casa seva’. També s’han vist pintades a la la seu de la patronal Pimec i a la mútua Fremap.

Comentaris
To Top