Ciutat

Ciuró aposta per reindustrialitzar Sabadell en l’inici de la precampanya

Lourdes Ciuró va presentar la candidatura en un Espai Cultura pràcticament ple
Lourdes Ciuró va presentar la candidatura en un Espai Cultura pràcticament ple / LLUÍS FRANCO

– Jaume Mas –

Falta poc més d’un any per a les properes eleccions municipals, i l’alcaldable pel PDECat a Sabadell, Lourdes Ciuró, ja ha presentat el seu projecte, que passa per imitar la fómula de Carles Puigdemont a lçes eleccions catalanes del 21-D: JuntXSabadell. Ciuró va presentar la plataforma a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, davant d’unes 300 persones, seguint la línia de buscar una proposta més transversal com ho va JuntsXCatalunya. A l’acte, juntament amb l’actual diputada al Congrés i regidora sabadellenca, Lourdes Ciuró, hi van participar l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i Elsa Artadi, possible candidata a la presidència de la Generalitat. Artadi, però, va arribar tard a l’acte per culpa d’una votació al Parlament de Catalunya que es va allargar més del previst.

Lourdes Ciuró va assegurar que amb aquesta proposta busca transversalitat i “aglutinar el sabadellenquisme”, a més creu que és important que Sabadell “recuperi l’orgull de ciutat en un moment molt delicat i de paràlisi”. Segons Ciuró en els tres últims anys el govern municipal “no ha complert les expectatives dels seus votants” i en l’acte va criticar que l’últim gran projecte de ciutat fos el Parc Catalunya, que va arribar de la mà de l’alcalde Antoni Farrés ara fa més de 25 anys. L’alcaldable no es va quedar aquí amb la crítica al quatripartit del govern: “no pot ser que diguin obertament que no hi ha un projecte de ciutat” quan “Sabadell batega per sí sola” i que “l’Ajuntament s’ha de posar al costat de la ciutat per tirar-la endavant, no posar-hi traves”. Segons Lourdes Ciuró, “els partits de govern són quatre, però sumen zero”. Ciuró creu que Sabadell té moltes eines que poden ajudar a tirar endavant la ciutat i va proposar recuperar edificis pel seu ús públic com és el de Correus a la Via Massagué el de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Eina de país

Segons Lourdes Ciuró, és necessari que Sabadell es converteixi en una “eina de país” i creu que Sabadell “no ha de ser la porta del darrere de Barcelona, ha de recuperar la importància a la comarca”. Segons la candidata, la ciutat té “una localització geoestratègica i una capacitat industrial que ha de poder captar actius sense dependre de Barcelona”.

Castells i Artadi

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i Elsa Artadi van acompanyar a la diputada de Sabadell durant la presentació de JuntsXSabadell. Castells va voler remarcar el potencial de la ciutat, i va assegurar que en els últims anys ha faltat comunicació per explicar tot el que hi ha, i que s’ha deixat perdre moltes de les oportunitats. “Sent el que ha sigut Sabadell, ara està desdibuixada”. I va assegurar que és necessari algú amb un model de ciutat al cap “com Lourdes Ciuró”.

Per la seva banda, Elsa Artadi va assegurar que és una bona noticia que en ciutats com Sabadell s’aposti per una proposta transversal al món local. Segons Artadi, actualment la gent “ja no mira de quin color o a quin partit milita la gent”

Comentaris
To Top