Publicitat
Ciutat

La Creu Roja serà escola de formació de monitors en el lleure

El casal de la Creu Roja a Badia
El casal de la Creu Roja a Badia / CEDIDA

La Creu Roja de Sabadell serà una Escola de formació d’Educadors i Educadores en el lleure. D’aquesta manera, l’entitat podrà formar els seus voluntaris i també aquelles persones que no ho siguin en diferents aspectes relacionats amb les activitats de lleure infantil i juvenil.

El primer curs que oferirà el centre sabadellenc serà el de premonitors de lleure, dirigit als joves d’entre 14 i 17 anys ja vinculats a algun cau o esplai que vulguin donar suport als monitors titulats. Aquest primer curs es farà del 18 al 22 de juny de 15:30h a 20:30h, tindrà 20 hores de durada en total amb un cost de cinquanta euros pel públic en general.

Els voluntaris accediran als cursos de manera gratuïta, com a mostra de reconeixement de la seva tasca per part de l’entitat.

L’oferta formativa es complementa amb els cursos de monitors i directors d’activitats de lleure infantil i juvenil, monitors de menjador, transport escolar o participació, entre altres. Els cursos tindran una capacitat de com a màxim 25 alumnes. El primer curs de monitors es farà després de l’estiu, tornant de les vacances escolars. Serà presencial i tindrà una durada de 310 hores, dividit en 150 hores lectives i 160 de pràctiques.

La directora de l’Escola i tècnica de formació de Sabadell, Lydia García, explica que la necessitat de tenir aquest centre neix fa un any perquè la Creu Roja de Sabadell «ha crescut molt en els programes d’infància i joventut».

García assegura que «ser Escola d’educadors ens permet donar una millor formació al voluntariat en totes aquelles tasques, competències i habilitats que necessita». Tanmateix, els permet «oferir un servei a la població on estem», després d’observar, explica García, que hi ha pocs centres que ofereixin aquesta formació, «molt buscada pel jovent, perquè ho poden adaptar molt bé quan estan estudiant, perquè ho poden fer els caps de setmana, a l’estiu… ».

La Creu Roja també treballa a Badia, on fan dos projectes d’infància i al juliol s’hi farà el casal d’estiu; un format que a Sabadell també es farà de forma similar.

Accés al mercat laboral

García destaca que amb aquesta novetat també s’obren portes al mercat laboral perquè «portem projectes de persones amb dificultats d’inserció laboral. També ens ofereix una oportunitat per oferir aquest perfil que té complicat tornar al món laboral». Actualment l’oficina de Sabadell té en marxa tres projectes de joventut atesos per entre cinc i deu voluntaris a les tardes, pels que García explica que «era molt necessari donarlos una formació que els sigui útil perquè se sentin còmodes i segurs a l’hora de fer la seva activitat».

Títol oficial

Els títols que expedeixi l’Escola tindran validesa fora d’ella, en altres entitats com esplais, per exemple, perquè són oficials de la Generalitat de Catalunya.

Per poder oferir els cursos l’entitat ha format un claustre de professionals de la docència que s’encarregaran d’oferir-los.

Un dels avantatges per les persones que facin els cursos de director i monitor en el lleure, segons Lydia García, és que a la mateixa Creu Roja «com que tenim tants projectes d’Infància i Joventut tenim capacitat per assumir les persones que facin els cursos amb nosaltres perquè facin les pràctiques amb nosaltres i no hagin d’anar buscant».

La directora del centre apunta que l’obertura de l’escola, a les mateixes instal·lacions del carrer del Marquès de Comillas, és una oportunitat per la seu de Sabadell perquè fins ara les delegacions més pròximes de la Creu Roja que oferien la formació són a Cerdanyola i Granollers

Publicitat
Comentaris
To Top