Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament estudia fer reformes a l’amfiteatre del Parc Catalunya

Rambla Arrahona i la riereta, zona de la futura avinguda Francesc Macià i Parc Catalunya
les Aigües, però diu que «no es tracta d’una declaració d’inten- cions perquè aquests projectes ja estan en marxa». Guerrero pensa en clau de futur i explica que l’objectiu és que «no només hi hagi un Parc de Catalunya» i creu que potser l’any vinent es podrà celebrar el «mes dels parcs», ja que la Xarxa de parcs urbans de Sabadell estarà com- pletat. El llibre recorda episodis com la plantada d’arbres que va ser frustrada per la policia, la inau- guració de la primera escultura, «L’Arbre de Ferro», una rèplica monumental d’Antoni Marquès, sota la qual es va fer l’enterra- ment simbòlic d’un cotxe, en una clara al·lusió al triomf del verd per damunt de l’asfalt. També inclou diverses foto- grafies de la preexistència del parc, des de la rambla Ibèria, les bòbiles, els molins, la masia de Can Rull, moltes imatges de reivindicacions populars, com la dels veïns i veïnes de la Creu Al- ta que protestaven pel projecte de construcció d’habitatges per part del Banc de Sabadell. L’autora del llibre Marta López ha fet valdre tots aquests records dels quals ha dit «hi ha molts testimonis fotogràfics perquè l’arxiu d’imatges és molt extens». Per la seva banda l’Al- calde Maties Serracant, diu que «aquesta mirada sobre els es- pais verds de la ciutat no s’aca- ba amb els grans parcs, ja que hi ha també altres espais, com les places», però posa l’èmfasi en un altre gran projecte «verd» que està liderant el seu equip de govern, i que consisteix en la finalització del Parc del Nord que ha de completar el model verd de ciutat iniciat fa 25 anys. Aquest espai ha de connectar Ca N’Oriac amb el Ripoll i tan- carà l’execució de Pla General 1993-2018. L’Alcalde que s’ha pronunciat en altres ocasions en la neces- sitat de posar la mirada cap al- tres projectes que conformin la ciutat del futur, diu que ara ens trobem en un final d’etapa, que molts projectes iniciats ara fa 25 anys arriben a la seva etapa final i afirma que «la ciutat està tancada», a excepció, segons ell, de Cifuentes on encara hi ha actuacions pendents, però que en definitiva ara el que cal «és fer un salt endavant» El projec- te del Parc Catalunya neix – en plena crisi del tèxtil- de la ne- cessitat de dotar Sabadell d’un centre de serveis i negocis que reactivi l’economia de la ciutat. L’Ajuntament i l’Incasol van sig- nar un conveni per fer-lo realitat però el parc, va ser sempre dels ciutadans que el reivindicaven, fins i tot, quan només estava dins la imaginació dels que des- prés el van veure nèixer / FARRAN

26 anys després de la construcció d’aquest gran parc urbà central, l’Ajuntament es planteja alguns canvis i reparacions en alguns equipaments del parc, com ara l’Amfiteatre, un equipament que ha fet història pels concerts de gran format que s’hi han fet durant la Festa Major de Sabadell. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero ha explicat que «estem valorant si convertir-lo en un espai tancat o no, i si mantenim l’actual aforament», el què sí té clar el regidor és que cal fer-li un bon arranjament perquè l’espai té parts malmeses.

També s’estan plantejant renovar l’àrea de gossos, tot i que Guerrero reconeix que «això no és prioritari», ja que s’estan implementant altres àrees per a gossos en diversos llocs de la ciutat.

Pel que fa al llarc, no es preveu cap acció immediata després que l’abril de l’any passat es van acabar els treballs per reparar el terra i també la maquinària que bombeja l’aigua per solucionar la pèrdua d’aigua que patia el llac.

El Parc de tots

Parc Catalunya va complir 25 anys de vida l’any passat, i l’Ajuntament ho va commemorar amb una àmplia exposició que explicava els orígens d’aquest parc urbà central que formava part d’un projecte supramunicipal. Aquest divendres s’ha presentat l’edició d’un llibre de petit format que no és altra cosa que un extracte de tot el que es va explicar en el seu momenten aquella exposició.

Avui el parc ja té un any més, i segueix sent un destacat centre neuràlgic d’activitats ciutadanes. El llibre «25 anys Parc de Catalunya” l’ha escrit Marta López que també va ser la comissària de l’exposició. L’autora d’aquest recull explica que el llibre té dues parts, una dedicada al parc urbà, la seva preexistència i reivindicacions ciutadanes i els plans urbanístics que hi havia abans que l’actual parc fos una realitat i l’altra part del llibre ens parla del parc dins del projecte supramunicipal que va acabar sent l’Eix Macià.
Per la seva banda el regidor d’Espai Públic Xavier Guerrero, destaca que una part del llibre parla dels projectes del futur com el Parc del Nord, el Parc de les Aigües, però diu que «no es tracta d’una declaració d’intencions perquè aquests projectes ja estan en marxa». Guerrero pensa en clau de futur i explica que l’objectiu és que «no només hi hagi un Parc de Catalunya» i creu que potser l’any vinent es podrà celebrar el «mes dels parcs», ja que la Xarxa de parcs urbans de Sabadell estarà completat.

El llibre recorda episodis com la plantada d’arbres que va ser frustrada per la policia, la inauguració de la primera escultura, «L’Arbre de Ferro», una rèplica monumental d’Antoni Marquès, sota la qual es va fer l’enterrament simbòlic d’un cotxe, en una clara al·lusió al triomf del verd per damunt de l’asfalt. També inclou diverses fotografies de la preexistència del parc, des de la rambla Ibèria, les bòbiles, els molins, la masia de Can Rull, moltes imatges de reivindicacions populars, com la dels veïns i veïnes de la Creu Alta que protestaven pel projecte de construcció d’habitatges per part del Banc de Sabadell.

Escultura de l’Home de bronze dedicada a Antoni Farrès

Escultura de l’Home de bronze dedicada a Antoni Farrès / TORANZO

L’autora del llibre Marta López ha fet valdre tots aquests records dels quals ha dit «hi ha molts testimonis fotogràfics perquè l’arxiu d’imatges és molt extens». Per la seva banda l’Alcalde Maties Serracant, diu que «aquesta mirada sobre els espais verds de la ciutat no s’acaba amb els grans parcs, ja que hi ha també altres espais, com les places», però posa l’èmfasi en un altre gran projecte «verd» que està liderant el seu equip de govern, i que consisteix en la finalització del Parc del Nord que ha de completar el model verd de ciutat iniciat fa 25 anys. Aquest espai ha de connectar Ca N’Oriac amb el Ripoll i tancarà l’execució de Pla General 1993-2018.

L’Alcalde que s’ha pronunciat en altres ocasions en la necessitat de posar la mirada cap altres projectes que conformin la ciutat del futur, diu que ara ens trobem en un final d’etapa, que molts projectes iniciats ara fa 25 anys arriben a la seva etapa final i afirma que «la ciutat està tancada», a excepció, segons ell, de on encara hi ha actuacions pendents, però que en definitiva ara el que cal «és fer un salt endavant» El projecte del Parc Catalunya neix – en plena crisi del tèxtilde la necessitat de dotar Sabadell d’un centre de serveis i negocis que reactivi l’economia de la ciutat. L’Ajuntament i l’Incasol van signar un conveni per fer-lo realitat però el parc, va ser sempre dels ciutadans que el reivindicaven, fins i tot, quan només estava dins la imaginació dels que després el van veure nèixer

Un puput que forma part de l’avifauna del Parc

Un puput que forma part de l’avifauna del Parc / TORANZO

Publicitat
Comentaris
To Top