Ciutat

Els blocs d’Arraona busquen el suport de l’Ajuntament per anar a judici amb Habitatge

El portaveu Jaume García Arija mostrant l’estat de les bigues d’un immoble
El portaveu Jaume García Arija mostrant l’estat de les bigues d’un immoble / LLUÍS FRANCO

Els veïns de l’Associació d’Afectats dels Merinals no descarten emprendre accions legals contra l’Agència de l’Habitatge per solucionar el problema amb els seus 7 blocs de pisos. Reclamen que Habitatge assumeixi la responsabilitat dels desperfectes i els danys estructurals que pateixen i que se’ls inclogui en el pla d’enderrocaments dels pisos afectats per aluminosi i oxigenació. Ara, però, busquen el suport de l’Ajuntament per traçar un full de ruta i tirar endavant el procés judicial. Avui dijous hi ha prevista una reunió que haurà d’aclarir la posició del consistori per veure si finalment l’Ajuntament i l’associació van de la mà en les accions legals per reclamar responsabilitats a l’Agència de l’Habitatge.

Els veïns fins ara han anat recopilant informació sobre el seu cas i la resta de pisos que es van catalogar com afectats durant els anys 90. Segons els veïns els blocs actuals estan en les mateixes condicions que els que es van enderrocar ara fa 25 anys, però l’Agència de l’Habitatge considera que els danys són superficials i no estructurals i que són deguts al mal ús de l’espai d’alguns dels veïns, i per això considera que no tenen cap responsabilitat, ja que creuen que no és culpa de la construcció o el material utilitzat en aquesta. Segons alguns informes tècnics dels anys 90 fets per l’empresa pública Adigsa, alguns dels pisos que es van qualificar de perillosos i que es van enderrocar patien els mateixos símptomes que els 7 blocs que actualment segueixen dempeus i que Habitatge considera que no hi ha risc d’esfondrament.

El president de l’Associació de Veïns, Francisco García, reclama que s’actuï tant des de l’Ajuntament com des d’Habitatge i denuncia que no es faci quan sigui massa tard. “En aquest país sempre passa el mateix, es posa el semàfor després de l’accident. Això no volem que passi” sentenciava. Garcia assegurava que s’ha d’actuar amb brevetat: “si finalment s’enfonsa un pis, desgraciadament ens hauran de donar la raó, però no volem que s’arribi a aquest punt”

Comentaris
To Top