Ciutat

Com s’ha de dir el nou passeig del soterrament a Can Feu – Gràcia?

El passeig del soterrament, pendent de tenir nom
El passeig del soterrament, pendent de tenir nom / LLUÍS FRANCO

Dues entitats ja han fet les seves propostes per posar nom al passeig que naixerà quan s’acabin les obres del soterrament dels FGC a can Feu – Gràcia.

Pg. Alcalde Antoni Farrés

L’Agrupació de Veïns de Gràcia proposa que el tram entre la rambla d’Ibèria i el passeig de Can Feu prengui el nom de passeig Acalde Antoni Farrés. L’entitat veïnal va presentar la setmana passada una instància a l’Ajuntament on recupera la proposta que la mateixa agrupació ja havia fet el 2009.

El vocal d’Urbanisme de l’entitat, Miquel Casanovas, defensa la proposta de Farrés perquè l’exalcalde «es mereix ser reconegut a nivell de nomenclàtor en un lloc que tingui dignitat i preferència» i afegeix que que aquest espai «té una dignitat i una prestància que es mereix, potser, donar un nom diferent als dos que té».

Casanovas explica que abans d’aprovar la proposta creu que la família d’Antoni Farrés hauria d’opinar si hi està d’acord o no, així com veure la posició de la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament. El membre de l’entitat subratlla que «això és una proposta i estem oberts a reconsiderar el que calgui».

Des de l’Agrupació mantenen que el tram ja urbanitzat de l’estació de Can Feu – Gràcia podria mantenir els noms d’Enginyer Playà i Frasser Lawton com a passatges.

Passeig d’Olzina

La proposta de nomenar aquest espai passeig d’Olzina la va presentar fa dos anys l’Associació Cultural Can Feu, que vetlla per la conservació i divulgació del Castell de Can Feu. La proposta també es va presentar com una instància a l’Ajuntament. L’impulsor de l’entitat, Aleix González, defensa que la idea no és seva sinó que va sorgir de l’Ajuntament com a agraïment al propietari del Castell, Josep Nicolau d’Olzina. González explica que la proposta del consistori «va sortir el setembre del 1909, conforme que Josep Nicolau d’Olzina cedia el bosc [de Can Feu] gratuïtament a la ciutat». Aleshores, explica González, Sabadell va nomenar a Olzina fill adoptiu i li va entregar un diploma de Josep Vila Cinca, tal com recull la Revista de Sabadell del 8 de maig de 1909.

La proposta que recull l’Associació Cultural Can Feu contempla el traçat previst el 1909 és el que ara es debat; «és el mateix des de la carretera de Molins de Rei fins al bosc de can Feu», explica González.

Des del seu punt de vista, l’entitat creu que el nom de Farrés es podria posar en qualsevol altre espai de la ciutat, per la seva condició d’alcalde, mentre que el d’Olzina «o es posa aquí o no es posa».

Comentaris
To Top