Publicitat
Ciutat

Medievàlia torna a la ciutat en la seva 22a edició amb 150 parades

Una escena de Medievàlia de l’edició passada al Carrer Sant Quirze
Una escena de Medievàlia de l’edició passada al Carrer Sant Quirze / LLUÍS FRANCO

Medievàlia és una fira comercial i cultural que ofereix una recreació dels orígens medievals de la ciutat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar determinats episodis de la història de Sabadell de forma didàctica, lúdica i alhora donar presència a la vessant comercial de l’esdeveniment amb una àmplia oferta i exposició de productes artesanals. Enguany el lema és «una història per descobrir», per donar a conèixer els costums i el tarannà dels sabadellencs que van viure l’època medieval.

Medievàlia recrea el mercat medieval de Sabadell que va donar peu al naixement del primer nucli de població i posteriorment a la societat sabadellenca concentrada en la vila enmurallada.

Durant el cap de setmana es teatralitzaran diverses ecenes típiques d’aquesta època, des de malabaristes amb les seves peripècies i habilitats qe estaran a càrrec de l’assaig 7’70, fins a la practica de Tir amb Arc.

També, i com a novetat d’enguany, es podran reviure els combats entre les famílies sabadellenques Togores i Requesens, que van estar que van estar enfrontades durant anys. Una altra activitat que han volgut destacar des de l’organització és la compra de la ciutat per part de la reina Elionor, escenificant el moment en què el vescompte de Castellbó va decidir vendre la vila a la muller de Pere III.

Miquel Gumí, president d’Amics de Medievàlia Sabadell, diu que es tracta d’una llicència històrica, ja que en realitat el traspàs del domini es va fer a Saragossa el 14 de juliol de 1366 i no pas a Sabadell: «som conscients que això és una llicència històrica, ho dic perquè algún lletraferit, dirà que això no és veritat». José Fernández, de la Societat El Ciervo Teatre, afegeix que «aquestes llicències històriques són molt necessàries perquè els més menuts entenguin aquests episodis històrics» i recorda que, a la vila de Sabadell, pràcticament tothom era pagès o artesà i per tant era una ciutat molt normal, el que justifica -segons ell- que es permetin determinades reinterpretacions de la història.

Oficis, tot un clàssic

També s’hi podran veure oficis com el de picapedrer i el de notari. Sota les marquesines del Mercat Central, hi haurà diverses demostracions d’ofici i tallers. D’altra banda i com ja va passar en la darrera edició, dissabte 19 de maig i diumenge 20 es faran visites guiades pel Sabadell Medieval. Les visites sortiran del Museu d’Història de Sabadell, i permetran descobrir la ciutat medieval que resta amagada sota els nostres peus. Aquest any també han ampliat els tallers familiars, i les activitats infantils (que es faran als jardinets de la Caixa), degut a l’èxit assolit en la darrera edició. Els organitzadors també expliquen que per pendre part dels tallers i les activitats el millor és inscriure’s via internet, o a la mateixa fira. Les parades se situaran a l’entorn del Mercat Central, carrer de’n Font

Publicitat
Comentaris
To Top