Diners

‘Cafè aventura’ aposta per la innovació en la medicina i per l’internet de les coses

Iolanda Repullo i el regidor Eduard Navarro, entregant el diploma a un dels guanyadors
Iolanda Repullo i el regidor Eduard Navarro, entregant el diploma a un dels guanyadors / LLUÍS FRANCO

– Jaume Mas –

El Centre d’Empreses Industrials Can Roqueta va acollir ahir dimecres la sisena edició del Fòrum de l’emprenedoria a Sabadell, Cafè aventura. El Fòrum, organitzat per l’ajuntament de Sabadell, a través del seu departament de Treball i Empresa, posa en contacte a inversors, promotors de projectes, responsables d’empreses amb projectes o empreses emergents, i gent amb idees de negoci, amb l’objectiu d’impulsar nous projectes o donar visibilitat a empreses emergents prometedores.

Durant Cafè aventura, es van presentar fins a 14 empreses i 6 projectes en desenvolupament. Tots ells, van exposar les empreses i projectes en un elevator pitch, una exposició de tres minuts, davant de la resta i també d’un jurat que valorava l’exposició i el projecte. Finalment, es van repartir fins a quatre premis. En la categoria d’empreses, Astrea Materials, una startup centrada en el desenvolupament de materials per la purificació de l’aire, va guanyar el tercer premi, Àvida Biotech, una empresa que desenvolupa productes per a la prevenció i el tractament de malalties infeccioses, el segon, i Moirai Biodesign, una startup que desenvolupa una plataforma de diagnòstic més ràpida i de baix cost centrada en la leucèmia, es va endur el primer premi, valorat en 1.500 euros i assessorament individual des del CEI Can Roqueta. En la categoria de projectes, Thumblock, de Miquel Giménez , va guanyar el primer premi.

Edició amb un alt nivell

Des de l’organització, Iolanda Repullo, cap de dinamització empreserial de l’Ajuntament, valora molt positivament la sisena edició del Cafè aventura. Asseguren que aquest any, tot i que la quantitat de projectes segueix estable entre edicions, en la d’aquest any consideren que el nivell ha estat molt alt. Segons Repullo, al llarg de les edicions, l’estil dels projectes i empreses que s’han anat presentant s’han enfocat cap a un estil de disseny tecnològic. Creuen que després de sis anys amb el projecte ja poden considerar que està consolidat, i que es poden considerar un referent en el sector dels fòrums d’emprenedoria. Repullo, també va explicar que no es limiten a repartir els premis i prou, sinó que mantenen el contacte i el seguiment amb els guanyadors i també amb els participants per veure com evolucionen les empreses i projectes.

Promotors i inversors

Tot i que els protagonistes del fòrum són els emprenedors, les seves idees i els seus projectes, a l’acte també hi assisteixen promotors i inversors que busquen descobrir nous talents i grans idees. Un d’aquests inversors, Miquel Sacristan, del Col·legi d’Economistes de Catalunya, valora molt positivament iniciatives com aquesta, ja que assegura que facilita conèixer en un període molt curt i en un mateix espai molts projectes. Segons Sacristan es tracta d’un sistema força eficient, a més, concorda amb l’organització, i creu que aquesta edició el nivell de projectes ha estat molt bo. Tot i això, com a possible inversor, va detectar alguns errors en els discursos de tres minuts, que assegura que no passa per alt i que tenen molt a veure en el resultat final.

A banda de les presentacions i dels premis, durant el matí també es van organitzar diverses activitats de networking de la mà d’Ana Viñals, professora associada al departament d’economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra, amb l’objectiu que els assistents es poguessin conèixer entre ells i es creessin sinergies. Els assistents van poder escoltar la ponència Sobre patents de la mà del Director de Desenvolupament i Negoci de Catalunya, José Maria del Valle.

THUMBLOCK / LLUÍS FRANCO

L’Amadís i en Dani són els guanyadors del primer premi per a empreses emergents de la sisena edició del Cafè Aventura. La seva empresa, Moirai Biodesign, que porta poc més de dos anys creada, treballa en el desenvolupament d’una biotecnologia ultra ràpida i de baix cost, capaç de detectar leucèmia i altres tipus de càncer de manera més eficient que la més utilitzada actualment. Segons expliquen, guanyar el primer premi els aportarà altres avantatges a banda dels diners. Consideren que és molt important el prestigi que aporta que et reconeguin en fòrums com el de Cafè aventura, i que també agraeixen que part del premi sigui assessorament i que els ofereixin un lloc on seguir treballant i desenvolupant el seu projecte com és el CEI de Can Roqueta, un punt molt necessari quan s’inicia un projecte d’emprenedoria des de zero.

MOIRAI BIODESIGN / LLUÍS FRANCO

En Miquel Giménez, de només 22 anys, és el guanyador del primer premi per a projectes del Fòrum d’emprenedors de Sabadell. El seu projecte, Thumblock, consisteix en un candenat per motocicletes que utilitza la lectura d’empremtes i l’internet de les coses per bloquejar-se i per facilitar el control de les motos als usuaris. A banda d’obrir i tancar el candau amb les empremtes, Thumblock també permet tenir un control de la localització de la moto i rebre avisos en cas d’intent de robatori a través del telèfon intel·ligent. En Miquel, que ha estat un any desenvolupant el projecte, ja treballa en el seu segon prototip i assegura que aquest premi l’ajudarà a tirar-lo endavant. A més, també valora molt positivament, no només l’ajuda del CEI, sinó també les sinergies i contàctes que ha pogut fer al llarg del Fòrum.

Comentaris
To Top