Diners

El Banc Sabadell es queda amb l’edifici del grup Planeta de la Diagonal de Barcelona

Edifici Planeta de l’Avinguda Diagonal
Edifici Planeta de l’Avinguda Diagonal / ACN

El Banc Sabadell passarà a ser propietari de l’edifici del grup Planeta de la Diagonal de Barcelona. D’aquesta manera, la família Lara salda part del deute que té amb l’entitat financera. L’operació s’emmarca dins del procés de reestructuració del deute del grup Hemisferio. Tot i que el Sabadell serà propietari de l’immoble, Planeta el podrà utilitzar pagant un lloguer, segons han explicat fonts properes a l’operació. Per la seva part, el Banc Sabadell ha explicat a D.S. que «només són suposicions i no hi ha res en ferm».

L’entrega de l’immoble del número 662 de la Diagonal de Barcelona no cobrirà la totalitat del passiu que la família Lara té amb el banc. Fonts del mercat apunten que encara no s’ha concretat com es refinançarà la part restant del deute. L’icònic edifici, que sembla un jardí vertical per les plantes que té a tots els balcons, és obra d’Enric Tous i Josep Maria Fargas i va ser construït a finals dels anys 70.

Nomenament

D’altra banda, la secretària general del Banc Sabadell, María José García Beato, ha estat nomenada consellera executiva pel conseller d’administració del Banc Sabadell, que es va celebrar dijous a Alacant, segons ha informat l’entitat a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

García Beato ocuparà la cadira que deixa buida José Manuel Lara García, que ha presentat la seva renúncia com a conseller a través d’una carta dirigida a tots els membres del consell d’administració.

En la missiva explica que la raó de la renúncia és que «vol mantenir-se al marge de la gestió duta per Inversions Hemisferio i el grup Planeta», tal com ha explicat el Sabadell en un altre comunicat.

Advocada de l’Estat, María José García Beato es va incorporar a Banc Sabadell com a directora de l’assessoria jurídica l’any 2005, és secretària general de des de 2008 i vicesecretària del Consell d’Administració des de 2012.

Accions de la família Lara

La família Lara té accions del Sabadell des de la seva sortida a borsa l’any 2001. El ja difunt José Manuel Lara Bosch va entrar al consell d’administració de l’entitat financera el 2003. José Manuel Lara García, primogènit de Lara Bosch, va ser rellevat com a conseller delegat del grup editorial al febrer, a proposta del president, José Crehueras. Lara García segueix sent membre del consell d’administració, tot i que el càrrec de primer executiu del grup va passar a Carlos Fernández

Comentaris
To Top