Ciutat

L’Ajuntament demanarà un tren semidirecte fins a l’aeroport del Prat

Un tren de la línia R4 circula per l’estació Sabadell Sud
Un tren de la línia R4 circula per l’estació Sabadell Sud / ÒSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament de Sabadell demanarà al nou govern de la Generalitat la creació d’una nova línia ferroviària de Rodalies semidirecte que connecti el Vallès amb l’aeroport del Prat. Aquesta és una de les 25 actuacions del Pla de relacions exteriors i projecció internacional de Sabadell que s’aprovarà avui al ple municipal.

El tren de la nova línia R4 sortiria de Terrassa i després d’aturar-se a les estacions de Terrassa Est, les tres de Sabadell, Barberà del Vallès, Cerdanyola, Montcada i Reixac i Barcelona-Sants arribaria a l’aeroport del Prat. Segons l’Ajuntament, no faria falta la construcció de noves catenàries. Es tractaria, doncs, d’optimitzar les línies ferroviàries ja existents amb la implantació d’un servei de tren semidirecte de 35-40 minuts. Aquest nou corredor ferroviari evitaria entrar per l’interior de Barcelona i esquivaria l’estació de Plaça Catalunya, que ja està molt saturada.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va avançar que traslladarà la proposta al nou conseller de la Generalitat quan el govern català sigui efectiu. Serracant ha afirmat que és una aposta «viable», que s’inclou en el Pla de Mobilitat del Vallès. «Hem de treure profit de la capitalitat de Sabadell per tenir un accés més directe de transport públic amb la xarxa que ja existeix», ha subratllat Secarrant. Aquest nou tren podria representar un «factor competitiu» per impulsar el Vallès com una potencia industrial del sud d’Europa.

Coordinar les accions

L’alcalde de Sabadell ha explicat que l’objectiu del pla de relacions i projecció internacional és «superar el localisme, augmentar el treball supranacional i desenvolupar estratègies que posicionin la ciutat a Europa, la Mediterrània i el món». Per tirar-lo endavant caldrà generar sinergies amb els municipis veïns.

Una altra de les actuacions destacades en el Pla és la creació a la tardor de l’Oficina de Relacions Internacionals. La seva missió serà la de «coordinar les accions internacionals que ara es fan de manera aïllada», ha assenyalat Serracant. Aquesta oficina farà un seguiment legislatiu de la Unió Europea (UE) per saber com poden incidir els temes clau a la ciutat. A més, s’encarregarà de participar en xarxes de ciutats i de potenciar la presència de Sabadell com a participant en projectes europeus.

La nova oficina permetrà millorar la interlocució amb actors que ja projecten la ciutat internacionalment com l’Agrupació Astronòmica, la Cambra de Comerç, el Parc Taulí, la UAB, l’Aeroclub Sabadell, el CNS, l’Institut Català de Paleontoloiga, el Centre Metal·lúrgic, el CIESC, l’EsDI-URL, l’OSV i els Amics de l’Òpera, la Xarxa Onion i l’Aliança Francesa.

Comentaris
To Top