Ciutat

Inversió de 15,5 milions en asfaltat, parcs infantils i compra de patrimoni

Uns dels carrers amb el paviment en mal estat al barri de Gràcia
Uns dels carrers amb el paviment en mal estat al barri de Gràcia / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell invertirà 15,5 milions d’euros en l’asfaltat de carrers, la renovació dels jocs infantils, la compra de patrimoni per als serveis públics, 10 nous autobusos i intervencions en patis d’escoles, escoles bressol i equipaments esportius. Aquesta partida sortirà de part del superàvit de 26,5 milions d’euros que va obtenir el consistori en l’exercici de l’any passat. La modificació del pressupost per aquest any es va aprovar inicialment dijous al ple municipal, amb l’abstenció de tots els grups de l’oposició.

En primer lloc, es destinaran 6 milions d’euros -als quals s’afegiran 1,8 milions d’euros de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) en comprar edificis per afegir al patrimoni municipal. «Tenim oportunitats interessants per tal de poder patrimonialitzar, conservar i mantenir patrimoni arquitectònic que no volem deixar passar», va explicar el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, que no va voler avançar, però, quins edificis seran per evitar encarir les negociacions.

Així mateix, l’Ajuntament invertirà 2,5 milions d’euros per a la millora de l’asfaltat dels carrers de la ciutat. Fernàndez va assegurar que amb aquesta partida es farà «una bona sacsejada a l’estat dels nostres carrers», que a causa de la crisi estaven degradats. El tinent d’alcalde va quantificar en almenys un parell de centenars els carrers beneficiats.

El consistori també utilitzarà 1,8 euros per a la millora i renovació dels jocs infantils de les places de la ciutat. «Amb aquesta dotació ens posem al dia», va afirmar Fernàndez. En la mateixa línia, es destinaran 680.000 euros per inversions diverses en equipaments esportius. Un altra partida destacada és la de 370.000 euros per millorar patis de escoles bressol i de primària.

Amb el superàvit, l’equip de govern també destinarà 3,2 milions d’euros a projectes d’urbanització de places i carrers que ja estaven pressupostats. Amb aquesta operació, es podran alliberar els crèdits amb els quals es finançaven aquestes obres per comprar 10 nous autobusos.

Dels 26,5 milions d’euros de superàvit de l’exercici anterior, 5,9 milions s’utilitzaran en operacions pendents d’aplicar i compromisos de despesa. Els 20,5 milions restants destinen a les inversions ja citades (15,5 milions) i a reducció de l’endeutament (5 milions).

Crítiques de l’oposició

Tots els quatre partits de l’oposició es van abstenir en aquesta votació. El portaveu del PSC, Josep Ayuso, va discrepar de «la manera i l’objectiu del govern». Ayuso va afirmar aquestes inversions són «absolutament insuficients».

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, va justificar la seva abstenció precisament per ser una modificació pressupostària, i el portaveu de Cs, José Luis Fernández, va criticar que aquestes inversions «es podien haver fet abans». El regidor no adscrit, Carles Bosch, va mostrar la seva sorpresa per una mesura com la de comprar patrimoni que «no està d’acord amb el seu ideari»

Comentaris
To Top