Publicitat
Ciutat

Una nova línia de bus enllaçarà la Bassa amb el centre cada 30 minuts

La Bassa aquest divendres, encara acabant de muntar els tobogans
La Bassa aquest divendres, encara acabant de muntar els tobogans / LLUÍS FRANCO

La Bassa de Sant Oleguer es farà esperar cinc dies més que la resta de piscines municipals, però l’estrena de la temporada de la piscina més gran de la ciutat vindrà carregada de novetats, començant pel transport públic.

A partir del dia 20, el mateix dia que obrirà portes la Bassa, i fins el 7 de setembre es posarà en marxa una nova línea de d’autobús (la L-15, de dilluns a dissabte, i F-15 els diumenges) que arribarà fins a la Bassa i tindrà una freqüència de pas de 30 minuts. El nou bus podria allargar el seu servei durant tot l’any, però encara no està decidit.

Es crearan dues parades noves, una just davant de la Bassa i l’altra a l’avinguda Pablo Iglesias, davant el Pavelló Municipal d’Esports. Aquest nou servei funcionarà des de les 8.30 h fins les 20.30 h i sortirà de la plaça Antoni Llonch (l’estació d’autobusos). També donarà cobertura a l’Anella Esportiva de Sant Oleguer, alhora que es reforçarà la freqüència de les línis 5 i 55.

Usuaris de l’entorn

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, va explicar ahir que aquest servei «té voluntat de servir tota la comarca, ja que la Bassa és visitada per molts usuaris dels municipis de l’entorn».

A banda d’aquesta novetat, els regidors de l’Ajuntament presents també van explicar una altra novetat de la temporada: la instal·lació de nous tobogans en substitució dels antics, que segons Juli Fernàndez, regidor d’Urbanisme, «han quedat obsolets». Els nous tobogans seran tres: un de 60 metres, un altre de 61 (semicobert) i un d’infantil. Els tres equipaments tenen un cost de 400.000 euros.

El que també s’ha renovat ha estat part del sistema hidràulic, el paviment de davant de «les platges» de la piscina i la carpa del bar-restaurant.

Aquest estiu, els usuaris de la Bassa es podran estalviar cues a l’hora de comprar l’entrada, ja que hi haurà la possibilitat de fer-ho online a través de sabadellpiscines.cat. També a la mateixa cua, de forma presencial, es podrà optar per aquesta modalitat de compra. A la pàgina web labassa.cat es donarà informació de la instal·lació, però no s’hi podran comprar entrades.

Els nous serveis es complementaran amb una campanya de comunicació a través de les xarxes i d’una aplicació per mòbil on es podrà trobar informació sobre el nou bus, la venda online i els nous tobogans.

Un estiu actiu

La tinenta d’alcalde, Marisol Martínez, va anunciar l’inici del procés d’inscripció de les activitats que es fan a les piscines municipals per a adults tots els estius. S’han habilitat 125 places al pavelló de Cal Balsach i al complex Esportiu Municipal Olímpia, amb inscripció prèvia els dies 11,12,13 de juny. També va anunciar la continuïtat del programa ‘Enjogassa’t’, que organitzen els grups d’esplai de la ciutat i que l’edició passada va comptar amb la participació de més de 3.600 nens i nenes d’entre 3 a 14 anys.

Aquest programa es va posar en marxa quan es va haver de tancar la Bassa l’any 2016 pel seu procés de renovació integral. Després de 30 anys funcionant ininterrompudament, el revestiment del vas i el sistema de filtració s’havia deteriorat.

L’any passat, d’un total de 231.697 banyistes, 114.238 van utilitzar la Bassa, i la resta (117.459) ho van fer a les quatre piscines que hi ha repartides per la ciutat

Publicitat
Comentaris
To Top