Diners

L’empresa sabadellenca Paz Torras compra la cadena tèxtil System Action

L’empresa sabadellenca propietat de la família Paz, amb més de 50 anys d’experiència en el sector tèxtil, ha comprat fa poques setmanes la cadena barcelonina de roba System Action, que estava en concurs de creditors, i prepara el seu pla d’expansió. Paz Torras és un fabricant majorista de roba per a dona fundat al 1969.

La família Paz explica a D.S. que vol mantenir la imatge de producte, tot i que vol nodrir-la amb «una major expansió de la marca per poder ajustar costos» i «donar liquiditat al projecte», assegura Jordi Paz, gerent de l’empresa juntament amb el seu germà, Tomás Paz.

En aquest sentit, afirma que «amb una mentalitat continuista» mantindrà la major part de la plantilla vigent i aportarà el «know how a la producció», tot i no tenir experiència en retail. Així, no hi haurà un gran canvi en el modus operandi de l’empresa, ja que busquen oferir el mateix tipus de producte, la mateixa atenció i centrant-se en al mateix tipus de clients, combinat paral·lelament amb una expansió d’aquesta línia de negoci que donarà un valor afegit a l’empresa. Sota el paraigua de Paz Torras, System Action mantindrà la mateixa imatge de producte i la producció local, així com més del 90% dels 102 llocs de treball. Tomás Paz assegura que l’adquisició de System Action «és un repte important per a Paz Torras, en un moment en què la companyia se sent amb tota l’energia per fer un pas cap al futur», mostra optimista. «Entrar en retail era una assignatura pendent i System Action és una marca que seguíem amb molt interès». «Tant el meu germà Jordi com jo estem convençuts que ens aportarà una experiència inestimable per al creixement del grup», sentencia.

Concurs de creditors

Paz Torras va presentar una oferta en ferm per adquirir la marca i la unitat productiva de System Action, que havia sol·licitat concurs voluntari de creditors al gener d’aquest any. System Action tenia, en el moment de presentar concurs, una facturació d’onze milions d’euros. L’oferta de la tèxtil de Sabadell va posar fi al concurs i va significar la continuïtat de l’empresa.

Fundada el 1986 amb una primera botiga al Portal de l’Àngel de Barcelona, System Action estava liderada per l’empresari Enric Omenat.

L’empresa tenia seu a la capital catalana i, durant els últims anys, havia posat el focus a créixer fora de Catalunya. Per a aquesta missió, l’empresa va fitxar fa dos anys Montserrat Figueres com directora general. Amb la compra de System Action, la família Paz ha renovat la confiança en Figueres, juntament amb qui estan treballant en els nous plans d’expansió.

Comentaris
To Top