Publicitat
Ciutat

La pacificació dels carrers Llobet i les Paus no convenç als veïns

El carrer Llobet acull l’escola Enric Casassas
El carrer Llobet acull l’escola Enric Casassas / LLUÍS FRANCO

– Jaume Mas –

L’Associació veïnal centre-creueta no està convençuda amb la pacificació dels carrers Llobet i les Paus, prevista per la primavera del 2019 i que dimarts va anunciar l’Ajuntament de Sabadell. Segons explica el portaveu de l’associació, Marius Navazo, l’Ajuntament no ha actuat correctament en dos punts. Tot i això, l’Ajuntament justifica les seves decisions assegurant que formen part d’un projecte més gran, que s’ha d’acabar en sis anys.

Segons Navazo, el consistori no ha escoltat prou la proposta dels veïns, que diuen que era més econòmica i reversible, a diferència de l’actual, que consisteix en anivellar calçada i vorera, unes obres d’un cos més elevat. Els veïns proposaven senyalitzar i transformar tots els carrers del barri sense necessitat d’unes grans modificacions, cosa que permetria ampliar la prova a més carrers amb un cost molt més baix. Amb l’opció de l’Ajuntament, segons l’associació veïnal, només es podrà posar en marxa a aquests dos punts.

Segons Navazo, tampoc els ha acabat de convèncer les formes que ha utilitzat l’Ajuntament. Asseguren que des del consistori s’ha escoltat més les queixes dels conductors que no a les dels vianants i veïns del barri, i per això el resultat final no ha convençut a ningú. Segons el portaveu veïnal, «l’ajuntament no ha valorat prou als veïns», i rematava «el suport que tenien aquí, no el trobaran a tots els barris». Tot i les queixes, però, l’associació de veïns considera positiva qualsevol proposta que es faci per millorar el barri, i creuen que la de l’Ajuntament, tot i no ser la millor, busca millorar la seguretat, l’accesibilitat i la convivencialitat.

L’Ajuntament, però, es justifica assegurant que és un projecte a mig termini que no es pot fer de cop. Asseguren que l’objectiu és que el barri deixi de ser una zona per atravessar la ciutat i que es converteixi en una zona còmode i només interessant pels veïns del barri. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, explica que els carrers del centre no haurien de servir com a grans vies, i que s’haurien de destinar a l’ús dels veïns i vehicles comercials de la zona.

Carrer Sant Pere

Per altra banda, l’Ajuntament assegura que el tercer carrer pacificat, el carrer Sant Pere, servirà per què els vehicles a mig termini no travessin el centre per arribar a l’altra banda. El regidor d’Espais Públic, Xavier Guerrero, creu que el col·lapse habitual que genera al carrer Sant Pere acabarà desapareixent en el moment que «els conductors entenguin que no s’ha de travessar la ciutat pel mig, sinó utilitzar les rondes». Segons Guerrero, ja treballen per descongestionar zones com la carretera de Barcelona o la Gran Via perquè serveixin més eficaçment a aquells que les utilitzin per moure’s per Sabadell.

Guerrero, davant d’un dels altres punts conflictius de la mobilitat al centre de la ciutat, l’aparcament, assegura que s’ha d’apostar pels aparcaments soterrats, que actualment s’utilitzen menys del què poden aportar. A més, asseguren que segueixen treballant amb la Generalitat de Catalunya i amb Ferrocarrils per aconseguir obrir el pàrquing soterrat del Passeig.

Publicitat
Comentaris
To Top