Publicitat
Ciutat

El parc del Nord espera un projecte que convenci els veïns i l’Ajuntament

Vista aèria del parc del Nord
Vista aèria del parc del Nord / ÒSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament ha obert per segona vegada el concurs d’idees pel parc del Nord. Després d’una primera convocatòria en què les propostes presentades no van convèncer el govern municipal i al veïnat, el consistori ha posat de nou en marxa el procés.

Ara, però, hi ha novetats significatives, com una recompensa de 4.000 euros pels sis finalistes, obertura del concurs a participants de la Unió Europea i el fet que el plec de condicions s’ha millorat «tècnicament i administrativament» en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Un altre concurs

L’objectiu és que el parc del Nord es converteixi en un pulmó verd que envolti la ciutat, del bosc de Can Deu al parc de la Clota, a tocar del riu Ripoll. El concurs d’idees del parc del Nord es desenvoluparà en dues fases. En la primera fase el concurs serà obert i se seleccionaran sis propostes; tres per la idea que presentin i tres més per la qualitat que els candidats acreditin en experiència en obres similars i per la composició de l’equip de treball. En la segona fase s’escollirà entre els sis finalistes. A diferència del primer concurs, es donaran 4.000 euros a tots ells. Posteriorment, els treballs finalistes s’exposaran públicament al carrer i a la pàgina web de la ciutat, amb l’opció de fer-hi comentaris. Finalment, un jurat professional escollirà la proposta guanyadora.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVS), Manuel Navas, es mostra a l’expectativa de conèixer el detall del projecte guanyador ja que ahir va explicar que «ens importa el projecte global per no fer nyaps». Navas reclama que l’Ajuntament posi un calendari d’execució del projecte que es pugui complir i que l’espai sigui habitable. La Comissió parc del Nord farà el dissabte dia 30 una festa reivindicativa; perquè Navas denuncia que les obres acumulen 19 anys de retard.

Publicitat
Comentaris
To Top