Ciutat

L’Ajuntament no atura el projecte de la Caserna tot i el recurs d’Interior

L’Ajuntament no atura el projecte de la Caserna tot i el recurs del Ministeri de l’Interior

L'antiga caserna de la Guàrdia Civil

L’Ajuntament de Sabadell assegura que el recurs presentat pel Ministeri de l’Interior en contra els acords en que l’Ajuntament recuperava l’antiga caserna de la Guàrdia Civil no aturen el projecte. Segons l’Ajuntament, no s’atura el procés i asseguren que es tracta d’un fet habitual dins dels procediments jurídic-administratius

Interior ha recorregut els acords en que l’Ajuntament va portar a ple la resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que explicava que l’edifici passava a ser propietat municipal. En aquest acord del passat 22 de febrer s’anul·lava el protocol i el conveni que hi havia fins el moment sobre la caserna de la Guàrdia Civil.

L’Ajuntament va anul·lar el pacte signat el 2006 entre l’aleshores ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba i l’exalcalde Manuel Bustos on es cedia l’espai a canvi d’un terreny de 5.000 metres quadrats a Sant Pau de Riu Sec. Després de l’anul·lació l’actual govern havia pactat un procés participatiu per decidir quin ús se’n feia de la caserna, que ja havia començat els tràmits per tornar a ser municipal. Amb aquest recurs, però, el cas torna als tribunals una vegada més.

Socialistes i Ciutadans demanen explicacions

Pol Gibert, en declaracions a Ràdio Sabadell, ha criticat les accions de l’Ajuntament assegurant que “no poden decidir que allò és seu perquè ho diuen ells”. Gibert assegura que aquest contencions administratiu porta el procés a l’inici i afegeix que s’hauria d’arribar a un acord amb el Ministeri.

Ciutadans per la seva banda, reclama diàleg i que el Govern Municipal deixi de mentir per recuperar la caserna. Segons el regidor del Grup Municipal, Adrián Hernández, aquest litigi “retrassarà encara més que Sabadell pugui disposar d’aquest espai”. Ciutadans, en la mateixa línia que els socialistes, asseguren que l’única opció és arribar a un acord amb l’Estat.

Comentaris
To Top