Ciutat

L’Ajuntament es compromet a reunir-se amb SMATSA

Un equip de neteja d'SMATSA / LLUÍS FRANCO
Un equip de neteja d'SMATSA. Foto: Lluís Franco.

El regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament demanarà una reunió “imminent” amb SMATSA per abordar el conflicte entre l’empresa i el consistori. Segons Perarnau, l’Ajuntament vol veure de primera mà “quina problemàtica hi ha i abordar-ho de manera que no repercuteixi en els llocs de treball ni perjudiqui la ciutat”. Aquesta setmana la tensió entre els dos agents ha augmentat quan SMATSA ha anunciat 17 acomiadaments i una reducció de la recollida d’escombraries com a resposta al que asseguren és una retallada d’1,2 milions d’euros de pressupost.

Aquest dijous Perarnau s’ha reunit amb treballadors d’SMATSA a porta tancada, i posteriorment ha explicat “hi ha inquietud per l’anunci dels acomiadaments anunciats per l’empresa”. La trobada, segons Perarnau, ha servit per explicar coses que segons l’Ajuntament ha dit SMATSA i són “enganyoses”, com que no s’ha reduït el pressupost 1,2 milions d’euros, “el pressupost d’aquest 2018 ha augmentat un 3% respecte l’any passat”, manté Perarnau. L’edil també ha defensat la nova eina de facturació, i ha dit que “és veritat que pretén corregir la facturació que ha vingut fent l’empresa, que l’ha fet en base a equips posats a disposició”, i el govern local entén que per contracte ha de ser per servei realitzat i amb els preus unitaris fixats en l’acord. Si la companyia no hi està d’acord, Perarnau la convida a anar al Contenciós Administratiu.

“Gravetat extraordinaria”

Perarnau assegura que si SMATSA tira endavant amb el seu anunci estarà cometent un “incompliment flagrant de les seves obligacions contractuals”. El regidor creu que la proposta de l’empresa és d'”una gravetat extraordinaria” i manté, com ja ha dit altres vegades, que la seva obligació com a executiu és vetllar pel compliment del contracte, l’interès general i per les condicions laborals. “No renunciarem a la ITF”, la Inspecció Tècnica de Facturació, afegeix Perarnau, que espera que la reunió serveixi per veure quins escenaris hi ha per poder solucionar el conflicte.

Comentaris
To Top