Publicitat
Ciutat

Els gitanos de Sabadell es manifestaran contra el cens racista de Salvini

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, assenyala amb el dit, en una imatge del 7 de juny a Roma
El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, a un acte a Roma / Foto: ACN

“Al segle XXI no es pot tenir a un tio tan racista i amb tan mala llet!”, exclama Manuel Heredia. Ell és portaveu de l’Associació Gitana de Sabadell, i carrega indignat contra la polèmica proposta que va fer Matteo Salvini, el ministre d’Interior d’Itàlia, fa uns dies. “Estem preparant un arxiu sobre el problema dels romanís, perquè (...) és un caos”, va declarar Salvini durant una entrevista a l'emissora de radio italiana Telelombardia.

El ministre va detallar que l’objectiu és fer un reconeixement per veure “qui, com i quants són”, i expulsar aquells que es trobin en una situació irregular. “Als gitanos italians, desafortunadament, haurem de quedar-nos-els”, va rematar. Per a Heredia i la resta de persones d’ètnia gitana de Catalunya, aquest cens és inacceptable. Per això, després d’una reunió de les associacions de gitanos de tot el territori, han decidit respondre de forma “automàtica”, segons Heredia.

Serà dimecres a la tarda, a Barcelona. Entre les 17:00h i les 19:00h, es manifestaran al Passeig de Gràcia. Aniran des de davant la Oficina del Parlament Europeu fins al consolat italià per exigir la dimissió de Salvini. “Es tracta que el nostre poble reclami d’una vegada per totes que s’ha acabat la broma amb els gitanos”, afegeix el portaveu. Aquesta manifestació estarà precedida per un acte a Madrid on hi anirà una delegació catalana.

Una crida a l’ajuntament de Sabadell

Pel que fa a la ciutat de Sabadell, Heredia explica que no tenen pensat organitzar cap manifestació local per aquest tema -“hem volgut centralitzar els esforços”-, però sí demanaran a l’ajuntament un ple on es voti la moció de demanar a la Unió Europea que prengui mesures “davant aquests actes racistes, que es propaguen com el foc”. “El nostre alcalde tindrà referències del nostre missatge demòcrata”, conclou Heredia.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top