Publicitat
Opinió

El diari que havíem promès

Des del 10 d’abril passat, cada vegada que algú volia felicitar-nos per l’adquisició del Diari de Sabadell, no podia dissimular un rictus més semblant al d’una condolència que al d’una felicitació. “Felicitats per l’aventura!”, ens deien. I en directe sonava més com un “Us acompanyo en el sentiment…”. 

I no és perquè no fossin felicitacions sinceres, sino perquè la gent en general ha perdut la fe en els diaris,  en el periodisme i, en el cas que ens ocupa, també en Sabadell. Com si tots plegats haguéssim deixat de creure en la capacitat  de la nostra ciutat de ressorgir, com si haguéssim oblidat l’èpica de l’esforç i del treball que sempre ha donat tan bon resultat a la ciutat.

Aquest punt de partida fa que l’aventura sigui encara més interessant. Nosaltres hi creiem moltíssim, en els diaris , en el periodisme i també en Sabadell. I el repte és demostrar-ho amb fets, no amb paraules. L’edició d’avui del Diari de Sabadell completa el canvi que vam iniciar llavors, fent un salt de més de 24 anys respecte l’últim redisseny del paper i publicant una nova web, senzilla però perfectament vàlida pel 2018. A partir d’avui, i després de dos mesos i escaig de consolidació de l’equip i de preparació del nou model, el Diari de Sabadell ja és nostre: aquest és el diari que us havíem promès. 

En aquest emprendiment ens guia un sol objectiu, ambiciós i tremendament estimulant: fer del Diari de Sabadell un referent al món de la premsa local moderna, demostrant que (encara) es poden guanyar diners fent periodisme de qualitat i de serveis (sí, guanyar diners és l’objectiu de totes les empreses, també de les editores de premsa, i l’origen inexcusable de la seva independència!). 

La nostra hipòtesi és senzilla i transparent: el bon periodisme és rendible. Els lectors mereixen un periodisme que els aporti valor i els acompanyi on siguin, quan el necessitin i de la manera que millor els serveixi en cada moment: al mòbil, a l’ordinador o en paper. 

Periodisme de qualitat és un Whatsapp de 25 paraules anunciant un accident a l’autopista just abans que agafis el cotxe. També ho és una newsletter matinal que t’explica en 5 paràgrafs i 7 links les coses essencials abans de sortir de casa. O un reportatge de servei amb infografies de suport sobre els riscos de les instal·lacions elèctriques dels edificis antics, o una explotació rigurosa de les dades de contaminació per barris, o un anàlisi profund i seriós de la política local, o la història d’un personatge mític de la ciutat.

Publicitat

Els lectors saben apreciar el periodisme de qualitat i el recompensen amb la seva atenció. I és que l’atenció és la clau: el nostre repte és captar l’atenció dels sabadellencs i mantenir-la, recuperar la rellevància i convertir-nos en un mitjà imprescindible a les seves vides. 

Sabadell ha perdut algunes institucions importants en els últims anys, tothom ho té clar. La ciutat respira un cert pessimisme, una certa nostàlgia d’èpoques en què ens sembla que l’orgull de ser de Sabadell tenia millors arguments que actualment. Doncs bé, volem que el nou Diari de Sabadell sigui un motiu d’orgull per la ciutat, volem que la nostra ambició ens porti a situar Sabadell al mapa del periodisme local a Catalunya, que el nom de la nostra ciutat soni fort quan es parli de premsa local.

Aquest diari que teniu a les mans és fruit d’un esforç col·lectiu per part de moltes persones, des dels socis i inversors que m’acompanyen  (Leo, Ramon, Santi, Marta, Joaquim, Josep Maria, Jaume, Jordi, Carles, Joan Josep, Marcus, Josep, Pau), fins a l’últim periodista, fotògraf, administratiu i repartidor que fan possible cada dia el miracle d’editar un diari.

 Confio cegament en l’Albert Solé, la Laura Fornell i l’extraordinari equip que hem estat capaços de construir -talent, entusiasme, rigor, ambició i criteri a dojo- per fer realitat totes les bogeries que han de portar el Diari de Sabadell a ser el referent que tots tenim al cap. 

Gràcies a tots per la vostra confiança, segur que farem un gran servei a la ciutat. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top