Publicitat
Ciutat

El nou disseny del Diari de Sabadell arriba amb un nou model editorial

Avui dimarts 26 de juny el Diari de Sabadell llança nou model editorial, nou disseny i nova web completant el canvi que es va iniciar el passat mes d’abril amb l’adquisició de la històrica capçalera local per part de Novapress Edicions. En aquell moment es va anunciar la renovació i, després de dos mesos i mig de preparació, ha arribat el canvi que demostra l’aposta de la nova editora pel paper.

El redisseny del Diari de Sabadell tanca el cicle històric més llarg de la capçalera, que té més de 100 anys d’història: el que va d’abril del 1977 a l’abril de 2018. El nou disseny, que inclou un nou logotip, substitueix una maqueta i un logotip amb més de 24 anys de vigència, que va portar aquest mitjà local a ser el més rendible d’Espanya durant els anys daurats del boom immobiliari.

Però el canvi del Diari no és només estètic, sino que al darrera hi ha un canvi profund de model editorial i d’organització de la redacció, que es tradueix en un model que aporta més valor al lector en cada plataforma: una web dedicada a la immediatesa, el servei i la interacció amb lectors i usuaris locals, i un paper amb apostes editorials clares, agenda pròpia i un enfocament més profund, més el·laborat i menys lligat a la notícia d’ahir.

Experts internacionals

En el projecte de reenfocament del Diari hi han participat Antonio Martín, periodista i dissenyador editorial amb 20 anys d’experiència a diaris com Expansión, Marca, ‘Libération o Corriere de la Sera’, el brasileny Eduardo Tessler i Chus del Rio, experts en organització i en estratègia editorial. Els tres són col·laboradors i col·legues de l’actual editor del diari, Marc Basté. Segons Basté, “l’objectiu és fer del Diari de Sabadell un ‘case study’ de la premsa local a Catalunya, situant la ciutat i el seu mitjà més important al mapa del periodisme”.

Antonio Martín explica què ha volgut transmetre amb aquest nou disseny: “El periodisme està fet per entretenir el lector, i això és el que he volgut fer amb el Diari de Sabadell, que l’experiència del lector sigui un plaer”. Aquest plaer passa per facilitar la lectura, i Martín diu que ha pensat unes pàgines que permetin llegir ràpid en una primera lectura, però que “es pugui aprofundir en una segona”. El responsable del nou disseny també explica perquè ha escollit el groc com a color principal: “Li volia donar una identitat cromàtica al diari, i el groc imprimeix bé, a part que és un color que està present en tots els símbols de Sabadell i de Catalunya”.

El disseny l’ha pensat Antonio Martín, i la desenvolupat la nostra directora d’Art, Jennifer Waddell. Aquesta dissenyadora nordamericana (Pennsylvania) que fa 18 anys que viu a Catalunya, ha treballat al The Independent i al The Guardian a la secció de disseny. Waddell explica que el nou D.S. “té un disseny molt fresc que és bo per una ciutat moderna”, i afegeix que “reflecteix el dinamisme de la gent que viu aquí.

“El nou D.S. ha de ser un diari fàcil i que no intimidi”, reitera el malagueny Antonio Martín. De fet, a qui es busca no intimidar, precisament, és als joves. “Volem que vegin que gràficament el diari s’apropa més a la seva lectura digital”.

Deconstrucció de textos

El diari de sempre muda de pell completament. Alleugereix el disseny per facilitar la lectura, canvia els tipus de lletra dels textos i juga amb quatre tipus més per als titulars. Deconstrueix els textos llargs en més complements i destacats perquè les pàgines respirin més i siguin més amables.

S’incorporen seccions noves -en el futur se n’aniran incorporant moltes més- com el Zoom. Les dues pàgines centrals del diari es dedicaran a cada edició a explicar una notícia només amb imatges. Un petit regal per als nostres fotògrafs que estem segurs que els nostres lectors també gaudiran. Una altra secció nova és la de Radar, que ens servirà per explicar al lector amb quatre pinzellades què està passant a Espanya i al món. Creiem que el D.S. ha d’explicar millor que ningú què passa a Sabadell, però tampoc ens podem tancar en la nostra pròpia realitat. Obrir una finestra, encara que sigui petita, per ensenyar què està passant al món ajuda a llegir les informacions amb més perspectiva.

El D.S. canviarà, i molt, però seguirà sent molt sabadellenc. Les pàgines 2 i 3 del diari seran un cant al sabadellenquisme. A la 2 explicarem el dia a dia de la ciutat, allò que tothom veu, i allò que està més amagat. I a la pàgina 3 parlarem de personatges sabadellencs que tots coneixem però potser en desconeixem la història que tenen al darrera.

Però també parlarem d’edificis històrics i racons emblemàtics de la ciutat. Seran les dues pàgines més personals i més arrelades a Sabadell.

Noves seccions

Un altre dels canvis són les pàgines de cultura, que es transformaran en Oci per donar cabuda no només a la informació cultural bàsica (teatre, música i llibres), sinó a temes de temps lliure o tendències.

En paral·lel a l’estrena del nou model de Diari de Sabadell, el mateix 26 de juny ha nascut la nova pàgina web.

Amb una navegació senzilla i compatible amb tots els formats de lectura (escriptori, tauleta i mòbil), informarem de tot el que passa a la ciutat al moment, però també farem servir tots els recursos digitals i interactius que existeixen per informar-ne de la manera més clara i entenedora.

Publicitat
Comentaris
To Top