Diners

Fluidra tanca la fusió amb Zodiac mirant a Amèrica

Fluidra Zodiac fusio
Junta General d’Accionistes de Fluidra, cel·lebrada dimecres / CEDIDA

Un nou rei de la piscina serà el resultat de la imminent fusió entre la multinacional sabadellenca Fluidra i la nordamericana Zodiac. La unió entre dues de les principals empreses del sector es va anunciar al novembre de l’any passat i es tancarà durant els propers dies, segons va confirmar ahir en roda de premsa el president executiu de Fluidra, Eloi Planes.

Segons va explicar, només falta que l’autoritat europea anti-monopoli doni el seu vistiplau -una aprovació que esperen rebre en poques hores- i que la Comissió Nacional del Mercat de Valors confirmi que l’accionista majoritari de Zodiac –Rhône Group– no té l’obligació d’emetre una OPA.

La companyia resultant d’aquesta fusió mantindrà el nom de Fluidra, continuarà amb la seu mundial a Sabadell i seguirà cotitzant a la borsa espanyola. “Si fem una bona execució -va afegir Planes- tindrem l’oportunitat de ser a l’Ibex 35, però aquest no serà el nostre objectiu, sinó el resultat de la feina ben feta”.

Combinant les xifres actuals de Fluidra i Zodiac, l’empresa resultant de la fusió presenta unes vendes agregades de 1.300 milions d’euros, un benefici brut de 210 milions d’euros i 5.500 treballadors repartits en 46 països.

El pla estratègic de la nova companyia, segons va apuntar el president executiu de Fluidra, es pr sentarà a la tardor, però va avançar que de cara al 2020 s’estima una facturació d’entre 1.600 i 1.700 milions d’euros. Planes va avançar també que l’estratègia passa per l’expansió a Amèrica -un mercat, amb potencial de creixement, va dir- i per intensificar la presència al sector de la piscina pública. La idea és complementar les posicions predominants d’ambdues empreses als diferents països.

Conseqüència d’aquesta operació de fusió és que la nova Fluidra no emetrà dividends aquest any per als seus accionistes. Tot i així, Planes ha remarcat la seva intenció de tornar a retribuir-los “el més aviat possible”. La intenció és fer-ho al 2019, però va avisar que dependrà de la reducció del palanquejament de la empresa.

Comentaris
To Top