Publicitat
Diners

La tercera edició de MetallVallès s’estén a 14 ciutats per lluitar contra l’atur al sector

El regidor de Treball i Empresa de l’ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro / LLUÍS FRANCO

La terecera edició de MetallVallès s’estendrà a les 14 ciutats que formen part de l’Estratègia Territorial de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRIC). La iniciativa, que tindrà una durada de dos anys, està impulsada pels ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Ripollet. Aquests consistori s’han tornat a unir amb l’objectiu de lluitar contra l’atur i millorar la competitivitat del sector del metall. El programa compta amb el suport d’ASCAMM, Centre Metal·lúrgic, Eurecat, Federació empresarial del metall i Pimec.

MetallVallès s’ha centrat en promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica donat el pes que té aquest sector en el territori. El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha recordat que “les empreses de la zona mantenen la necessitat de contractar perfils més especialitzats com ajustadors, electromecànics o matricers”. En aquest sentit, Navarro ha afegit que “amb aquest projecte d’especialització sectorial i territorial volem donar resposta a les necessitats de relleu generacional i d’especialitza· ció del personal de les empreses del metall”.

El programa està adreçat tant a professionals que estan a la recerca de feina com als que ja en tenen. També busca empreses metal·lúrgiques que tinguin necessitat de contractar personal. Amb MetallVallès es vol fomentar les vocacions professionals vinculades amb el metall entre els joves i incrementar la presència de la dona en la indústria.

259 contractacions

També es preveu realitzar accions formatives especialitzada i es promouran actuacions per crear sinergies empresarials i fomentar la cooeperació i la competitivitat de la nova indústria.

MetallVallès es va posar en marxa per primera vegada en marxa durant 2015 i j as’han fet 259 contractacions. Durant les dues edicions, hi han participat 553 persones i 267 empreses. Prop d’1 de cada 2 persones han trobat ferina amb MetallVallès. El 47% de les ofertes de treball gestionades han estat amb ocupacions vinculades amb l’àmbit de la soldadura, ajustatge i muntatge i mecanització. El 48% dels contractes han estat durada superior als sis mesos.

Publicitat
Comentaris
To Top