Ciutat

Fiscalia i acusació demanen presó per a Bustos i Duran pel Cas Multes

La Fiscalia i l’acusació demanen presó per a l’exalcalde pel cas de les multes

Bustos, en una sessió del judici el 26 de juny / ACN

Presó per a l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i per l’exintendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran. És la petició definitiva de la Fiscalia i de l’acusació pel cas de les multes aquest matí en la darrera sessió del judici celebrada a l’Audiència de Barcelona.

L’acusació popular, la part més dura, demana quatre anys de presó per a l’exbatlle i fins a vuit i mig per Duran pels delictes de tràfic d’influències i malversació de fons públics, i en el cas de l’intendent també per prevaricació i falsedat documental.

Tant la Fiscalia com l’acusació particular i popular (l’Ajuntament de Sabadell i Sabadell Lliure de Corrupció, respectivament) han coincidit en el fet que Bustos va exercir la seva “influència“ sobre Duran per aconseguir deixar de pagar dues multes que afectaven la seva dona, Montserrat Costa, i els seus fills.

L’acusació ha considerat provat que Bustos va induir Duran a eliminar les sancions i que en un dels casos, la sanció als fills, segons assnyala Fiscalia i acusació, l’intendent va utilitzar diner públic de la caixa forta de la Policia Municipal per pagar el servei de grua.

El cas de les Multes

És la peça 30 del Cas Mercuri. Fa referència a l’anul•lació de dues multes a la dona i als fills de Bustos el març i el juny de 2012. En el primer cas, la dona de Bustos va aparcar suposadament el seu vehicle a una zona prohibida a la plaça Vallès. La que fa referència als fills, per un mal aparcament a la Clínica del Vallès, aquesta també va implicar també la retirada del cotxe per part de la grua.

Comentaris
To Top