Ciutat

Vaga del sector tèxtil per demanar un increment salarial

CCOO d’Indústria ha convocat una vaga al sector del tèxtil i la confecció que començarà avui dimecres a les 22 hores a tot l’Estat per mostrar els seu rebuig de la proposta de conveni de la patronal en matèria salarial. El sindicat també es concentrarà demà a Sabadell a les 11 hores davant d’El Corte Inglés, des d’on sortiran en manifestació fins al Gremi de Fabricants per exigir un conveni “digne” per als treballadors del sector.

CCCO es negar a signar el nou text del conveni. El sindicat reclama que cap salari estigui per sota dels 14.000 euros l’any, que s’accepti un increment salarial del 2% per a cada un dels anys de vigència i que es fixi una jornada raonable per al cinquè torn de treball. En canvi, la patronal del sector pretén mantenir un salari de 827 euros mensuals per a les categories d’auxiliar i especialista, que en la majoria de casos es tracta de dones que treballen en la confecció.

UGT s’ha desmarcat de la vaga després de signar ahir a la tarda un preacord del conveni amb la patronal pels propers tres anys. Una de les mesures acordades és l’increment salarial d’un 2% el 2018 i el 2019, i un 1,8% el 2020.

Comentaris
To Top