ESPORTS

Primeres de grup

La selección espanyola jugarà aquest dilluns els quarts de final contra França / LLUÍS FRANCO

El cinquè i darrer partit de la fase de grups entre la selecció espanyola i la russa, ha ofert un gran espectacle ofensiu al miler de persones que s’han acostat a la piscina olímpica Bernat Picornell per veure un dels millors partits que avui en dia es pot veure en el panorama europeu i pràcticament mundial.

Ja des del primer quart ha quedat palès l’enorme igualtat que existeix entre els dos conjunts. Tot i aconseguir una renda de dos gols, mitjançant Helena Lloret i Bea Ortiz, les russes han igualat el marcador primer de la mà de Serzhantova i després Rizhkova, amb una gran paràbola que ha aixecat alguns oh d’admiració entre el públic. Les defenses dominaven als atacs en aquests vuit primers minuts de joc.

En el segon període, la waterpolista del Club Natació SabadellAnni Espar ha estat l’encarregada de guanyar la primera possessió del partit, la primera per Prokofyeva, per iniciar una jugada que acabaria amb el gol de la gran de les Espar després d’un gran llançament exterior que Karnaukh no ha pogut fer-hi res. En aquests primers minuts, les waterpolistes de Miki Oca han sortit amb una marxa més que els hi ha permès eixamplar la diferència en el marcador gràcies al gol d’Helena Lloret que ha finalitzat una superioritat numèrica després de l’exclusió de la capitana de la selecció, Ekaterina Prokofyeva (4-2). La resposta de les russes ha estat immediata, Olga Gorbunova, màxima golejadora, juntament amb Anna Serzantova (3), ha estat l’encarregada de retallar la distància a l’electrònic amb la tercera diana del conjunt zarAnni Espar i Pili Peña, ambdues jugadores del CN Sabadell han estat claus en l’aspecte golejador en el segon període perquè les de Miki Oca tanquessin el quart amb un resultat favorable de 6 a 5.

En els següents vuit minuts la tònica ha estat la mateixa: intercanvi de cops entre unes i altres però amb una diferència: per primera vegada les russes eren capaces de situar, provisionalment, un 7 a 8 a l’electrònic tot i que ràpidament la waterpolista de l’entitat sabadellenca i màxima golejadora del combinat nacional, Bea Ortiz marqués el vuitè gol de la selecció després de vint-i-quatre minuts frenètics.

Maica García

S’arribava al decisiu quart i la igualtat era màxima (8-8). Quedava el millor per veure: la boia del CN Sabadell, Maica García, va aparèixer en el moment més important per anotar tres gols que al final serien decisius per endur-se una victòria que dóna la primera plaça a les de Miki Oca.

El rival de la selecció espanyola serà França aquest pròxim dilluns a les 22. 00 hores.

Comentaris
To Top